Stärk försvagat hår i 5 enkla steg med Shu Uemura Izumi Tonic
2024-02-21
Upplever du att ditt hår känns sprött, poröst och tunt? Då vill du inte missa Izumi Tonic från Shu Uemura. I denna artikel går vi igenom fördelarna med produkterna och hur du i 5 enkla steg kan få ett starkare och fylligare hår.

Skört hår kännetecknas av fina, torra och sträva strån som vanligtvis går av på mitten eller klyvs i topparna. Orsakerna bakom skört och skadat hår sträcker sig från genetiska faktorer till yttre påverkan av väder och vind, men de vanligaste orsakerna är daglig värmestyling och kemiska behandlingar. Med rätt slags hårvård kan vi dock göra håret mer motståndskraftigt, och för just detta är Izumi Tonic en av våra favoriter.Vårda håret med stärkande risvatten – en uråldrig japansktradition

Izumi Tonic-serien hämtar inspiration från den uråldriga japanska metoden att använda risvatten för att stärka håret. Risvatten är känt för att ge näring och motståndskraft till håret, tack vare sitt rika innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror – ingredienser som tillsammans hjälper till att reparera skadade hårfibrer och främja en hälsosam hårbotten.

Utöver risvatten innehåller produkterna vårdande ceramider, som tillför och låser in fukt i håret samtidigt som de skyddar mot ytterligare skador, för ett mjukt, glansigt och mer motståndskraftigt hår.Så stärker du håret i fem enkla steg


Steg 1: Schampo

Börja rutinen med Izumi Tonic Strengthening Shampoo, ett schampo utvecklat för att skonsamt rengöra både hår och hårbotten, och samtidigt tillföra fördelarna med risvatten från rot till topp. Applicera i vått hår, massera in ordentligt för att löddra och skölj sedan ur. Detta tar inte bara bort orenheter utan förbereder också ditt hår för att absorbera alla fördelar av de efterföljande produkterna i serien.


Steg 2: Balsam

Följ upp schampot med Izumi Tonic Strengthening Conditioner. Detta balsam är till för att jämna ut hårets fjällskikt, låsa in fukt och ge ett extra lager av skydd. Applicera i fuktigt hår, låt verka i några minuter och skölj sedan noggrant.


Steg 3: Inpackning

För att ge håret en extra boost rekommenderar vi att du, en eller två gånger i veckan, byter ut balsamet mot Izumi Tonic Strengthening Hair Mask. Denna intensivt vårdande mask ger näring på djupet, reparerar och stärker håret från rötterna till topparna. Den passar framför allt dig med extremt ömtåligt eller skadat hår. Krama ur överflödigt vatten och applicera masken jämnt i hela håret. Låt verka i 5–10 minuter och skölj sedan ur.


Steg 4: Stärkande leave-in

Seriens bästsäljare, Izumi Tonic Strengthening Water, är den perfekta stylingprodukten för dig med försvagat hår, som önskar ett fylligt och luftigt slutresultat. Spreja jämnt i handdukstorrt hår innan du fönar eller låter det lufttorka. Sprayen fungerar likt en risvattenbehandling på flaska, och det tackar vi såklart inte nej till.


Steg 5: Vårdande serum

För att bibehålla ett starkt, mjukt och glansigt hår även mellan tvättarna rekommenderar vi Izumi Tonic Strengthening Serum. Denna leave-in-behandling är ett kraftpaket av näringsämnen och stärkande ingredienser som skyddar håret från dagliga skador samtidigt som det ger en lätt, icke-fet finish. Applicera en liten mängd i fuktigt eller torrt hår, fokusera på längder och toppar. Serumet reder ut, förhindrar skador och ger en lysande glans utan att tynga ner håret. Var det allt? Nejdå – det fyller även ut diametern på varje hårstrå för en fylligare, voluminös känsla.

Visst blir man nyfiken på att testa? Shoppa Izumi Tonic-serien och upptäck Shu Uemuras hyllade hårvård här.

Great Deal
640 kr Rek.pris 675 kr
Great Deal
515 kr Rek.pris 610 kr
Great Deal
540 kr Rek.pris 565 kr
Great Deal
606 kr Rek.pris 720 kr
Great Deal
761 kr Rek.pris 905 kr

Produkter från artikel