Parfymerna vi inte klarar oss utan – “den perfekta sommardoften”
2024-06-05
Vi dyker ner i tre doftfavoriter från Tom Ford vi inte kan klara oss utan i sommar. Från solmoget körsbär till kryddiga trädofter.

Sedan lanseringen av sin första doft år 2006 har Tom Ford legat i framkant när det kommer till unika unisexdofter. Från djupa och kryddiga favoriter till lätta och sensuella val. För att inte tala om deras exklusiva och minimalistiska design (som gör sig perfekt på byrån i sovrummet).“Mina favoriter ingår definitivt i Tom Fords Private Blend kollektion. Speciellt Soleil Blanc Eau de Parfum. Om du letar efter den perfekta sommardoften så är det definitivt något för dig.”

Michelle Lannerhjelm, Copy & SoMe Specialist


Doftfamilj: Varma blommiga dofter
 
Noter: Bergamott, Kardemummaolja orpur, pistaschackord, ilang-ilang från Komorerna, benzoinextrakt orpur, Coco de Mer-ackord
 
Kön: Unisex
 
Tillfälle: Vardag och fest

Du kan läsa mer om Private Blend-kollektionen här.Oud Minérale Eau de Parfum är en parfym vi absolut inte får glömma. Den svala och salta havsbrisen möter den djupa och varma tränoten. Tänk dig en fräsch marin ton som övergår i en kryddig blandning av rökig oud och rosépeppar, med balanserande noter av granbalsam och ambra.

“På sommaren vill man ofta ha lättare dofter. Men eftersom jag inte får nog av kryddiga noter är Oud Minérale Eau de Parfum min go to under sommarsäsongen. Tänk dig en kryddig sommardoft.”

Jenni Blomqvist, E-Commerce & Campaign Coordinator
 

Doftfamilj: Träiga dofter
 
Noter: Oud, granbalsam, sjögräs, havssalt, rosépeppar, amber, mysk, agarträ
 
Kön: Unisex
 
Tillfälle: Vardag“Så svårt att välja, men då skulle jag nog ändå säga Tom Fords Lost Cherry Eau de Parfum. Den har en perfekt komposition av körsbär, rosor och bittermandel – vilket levererar den perfekta runda doften jag är ute efter till sommaren.”

Malin Falk, Head of Brand & Communications


Doftfamilj: Varma & Kryddiga dofter
 
Noter: Svarta körsbär, bittermandel, sirap av surkörsbär, ros absolut, peru-balsam, rostad tonkaböna
 
Kön: Unisex
 
Tillfälle: Vardag & fest


Dags att hitta din nya signaturdoft? Här kan du spana in fler parfymer från Tom Ford.
30ml 50ml
TOM FORD
735 kr
30ml 50ml
TOM FORD
2 370 kr
50 ml 100 ml
1 485 kr

Produkter från artikel