Därför behöver du använda djuprengörande schampo
2022-12-09
Du har kanske märkt att marknaden fylls av allt fler djuprengörande schampon, men varför behövs dessa produkter egentligen? Vi guidar dig till både varför och hur du bäst introducerar ett djuprengörande schampo i din rutin, och hjälper dig att välja rätt till just din hårtyp.Vad är djuprengörande schampo och varför behöver vi det?

Djuprengörande schampo är till för att göra det namnet säger – rengöra på djupet. Håret och framför allt hårbottnen kan ta skada ifall smutspartiklar, döda hudceller och mineraloljor inte avlägsnas ordentligt. Längderna kan kännas tunga, sträva eller till och med bli missfärgade av stylingprodukter som fyllts på lager efter lager. Att använda ett djuprengörande schampo kan ses som att helt enkelt börja om från början och ge håret en omstart.Hur används djuprengörande schampo?

Det är alltid viktigt att schamponera håret i två omgångar för att verkligen bli av med både produktrester, fett och smuts, men med djuprengörande schampon är det extra viktigt att verkligen låta produkten jobba. Använd en liten mängd schampo i ordentligt blött hår, massera och skölj ordentligt. Du kanske märker att produkten inte löddrar vid första schamponeringen? Det är helt normalt. Vid andra schamponeringen kommer du märka att produkten skapar ett rikligt lödder, och här får du gärna låta den verka en stund innan du sköljer håret, så att alla smutspartiklar hinner lösas upp.Är djuprengörande schampo bra för alla hårtyper?

De flesta hårtyper mår bra av en djupare rengöring mellan varven. Hur ofta djuprengörande schampo behövs skiljer sig dock mellan olika hårtyper och hårvårdsvanor, det vill säga vilka produkter du använder, hur mycket stylingprodukter du använder samt hur ofta du tvättar håret. I de flesta fall är det bäst att gå på känsla, bokstavligen. Känns håret som det brukar eller är det trassligare, torrare, oljigare eller mer livlöst än normalt? Kliar din hårbotten plötsligt mer än vanligt eller känns den inte helt ren även om du precis duschat? Dessa är vanliga tecken på att en djupare rengöring behövs.Vilket schampo är rätt för ditt hår?

Shu Uemura erbjuder tre olika djuprengörande schampon baserat på din hårtyp. Gentle Radiance schampo är till för dig med en normal hårtyp och balanserad skalphälsa, som främst upplever att håret plötsligt känns livlöst. Har du torrt hår eller irriterad hårbotten och vill bli av med produktrester, överflödig olja och smuts så väljer du i stället Delicate Comfort schampo. För dig med en oljig hårtyp rekommenderar vi Pure Serenity, som förutom att rengöra på djupet även hjälper balansera mängden olja som produceras i hårbottnen.
Great Deal
596 kr Rek.pris 710 kr
Great Deal
596 kr Rek.pris 710 kr
Great Deal
596 kr Rek.pris 710 kr

Produkter från artikel