Bakom kulisserna: Copenhagen Fashion Week

Bakom kulisserna: Copenhagen Fashion Week

Följ med oss bakom kulisserna på Copenhagen Fashion Week! Vi var på plats i Köpenhamn under modeveckan tillsammans med vår beauty-favorit Bobbi Brown och kan nu avslöja hur den coola, fräscha makeup-looken som man kunde se under och ROTATE-visningen skapades!

Bakom looken var ingen annan än den världskända makeupartisten Marie Thomsen. Vi hann få en liten stund med henne på backstage och avhandlade allt från kommande trender till alldeles för tillgjorda Instagram-ögonbryn. Självklart delar vi med oss allt vi vet om sommarens hetaste beauty trender och avslöjar även Maries bästa tips för en fräsch och felfri bas.
Du har arbetat som både makeup-artist och hårstylist för många, många internationellt kända modevarumärken och -tidningar. Var hittar du inspiration?

Jag hittar inspiration på många olika ställen! Om jag bara ska nämna tre så säger jag: folk på gatan, gamla musikvideos och konstutsällningar.

Vilka nyckelprodukter använde du för att skapa looken för ROTATE på Copenhagen Fashion Week?

Fräsch, felfri hy var väldigt viktigt så därför använde vi Skin Long-Wear Weightless Foundation som vi blandade med Extra Illuminating Moisture Balm för en superfräsch hy.

Ögonen framhävde vi med med Long-Wear Cream Shadow Stick i nyansen Taupe och toppade med den vackra, skimrande ögonskuggan Liquid Eye Shadow i nyansen Molten Petal.

En del av modellerna fick även klassika röda läppar som vi skapade med Luxe Lip Color i nyansen Parisian Red som är den perfekta klassiska röda nyansen. Vi toppade läppstiftet med lite puder för att ge det en lite matt finish.

Vilka skönhetsvarumärken inspirerar dig mest just nu?

Bobbi Brown! Det är också anledningen till att jag ville samarbeta med dem nu i samband med visningarna. Jag njuter verkligen av hur bra kvaliteten på produkterna är. Jag inspireras även av MAC Cosmetics och Glossier.

Vilka är de bästa sätten att addera mer kreativa element till vardagssminkningen?

Jag tycker att vi alla borde leka mer. Det är ju bara makeup! Är man inte nöjd, tar det bara en sekund att ta bort det. En bra början är att addera en ny färg: rosa läppar, blå mascara, svart vinge, kanske några gulliga fräknar.

Vilka beauty-trender kommer vi att se under sommaren och hösten 2020?

Makeup är fortfarande en platform där allt är tillåtet. Rosa ögonskugga, klassisk eyeliner, brunt läppstift i äkta 90-talsanda, no makeup makeup och så vidare... Oavsett vilken look man väljer, är välmående hy och basmakeup grundläggande så både hudvård och bra basmakeup kommer att fortsätta vara väldigt viktiga. 

 …och finns det någon beauty trend som du gärna skulle slippa se framöver?

Ja! Tung Instagram- och Youtube-makeup funkar inte i det verkliga livet. Det ser bara konstigt ut att ha så mycket makeup som ändrar ansiktsdragen och gör en oigenkännlig. Även bryn som ser ritade ut - det är dags att lämna den trenden bakom oss nu…

Vad är din go-to-look på en hektisk dag?

Hudvård kommer alltid först! Jag fokuserar på fuktgivande och skyddande produkter såsom Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base. Efter det tar jag på mig concealer eller en lätt foundation. Man kan även blanda sin foundation med Illuminating Moisture Balm. Därefter rouge och så ritar jag några fräknar på de ställen där jag redan har dem. Jag använder en brynpenna för att framhäva mina fräknar! Jag använder även bryngel och läppbalsam. Som sista steg böjer jag mina fransar och om jag känner mig trött, applicerar jag även lite svart mascara på mina övre fransar.

 

Shop the article

Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base (50ml)
Bobbi Brown Luxe Lip Color
Bobbi Brown Luxe Lip Color

410 kr Rek.pris 

2
Bobbi Brown Extra Illuminating Moisture Balm
Bobbi Brown Long-Wear Cream Shadow Stick

Share