5 hårvårdsprodukter ALLA borde ha i sitt liv
2020-02-21

Med den stora mängd produkter som lanseras inom beauty krävs det en hel del för att nå kultstatus, men några klassiker lyckas vara aktuella år efter år – helt enkelt för att de är så bra. Vi tipsar om fem stycken som precis ALLA borde ha i sitt liv!

Mason Pearson-borste

Både kändisar och hårstylister svär vid Mason Pearsons kultförklarade borstar för att hålla Hollywood-lockarna i styr. Ett inköp gräver visserligen ett ganska stort hål i plånboken, men Mason Pearsons borstar är snarare hårvårdsverktyg än stylingverktyg. Tack vare att borstarnas vildsvins- och nylonborst har placerats på precis rätt avstånd från varandra sprider en de hårbottens naturliga oljor till längderna och ger håret en vacker glans. När de naturliga oljorna från hårbottnet sprids till hela håret ser håret renare ut längre och du slipper tvätta det så ofta. En Mason Pearson-borste fungerar därför perfekt för dag två eller tre efter tvätt och ger dig perfekt luftigt schamporeklamhår även när du inte haft tid för en lång dusch på morgonen. 

Då Mason Pearson-borstarna tillverkas av de absolut bästa materialen och till största del för hand är de så klart snäppet dyrare än andra, massproducerade borstar. En Mason Pearson-borste är dock i princip oförstörbar och kommer att hålla i flera årtionden. Många har till och med Mason Pearson-borstar som går i släkten från mor till dotter! En dryg tusenlapp kan kännas mycket för en vanlig hårborste men betydligt mindre farligt för en släktklenod, eller hur?

Moroccanoil Treatment

Moroccanoil får anses vara originalet när det kommer till hårolja, och var den produkt som gjorde arganolja till något självklart i varje beautylovers badrumsskåp. Idag finns mängder av håroljor på marknaden, men Moroccanoil är fortfarande storfavoriten för många. Utöver att göra ditt hår mjukt, följsamt och mindre frissigt får du även Moroccanoils karaktäristiska signaturdoft som håller sig kvar hela dagen. Originalet Moroccanoil Treatment funkar perfekt för dig med tjockt, grovt och lockigt hår. Om du har fint eller kallt ljust hår kan du med fördel testa Moroccanoil Light Oil Treatment som är genomskinlig och tynger inte ner håret.

Kérastase Thermique

Värmeskydd är en av de absolut viktigaste delarna i stylingrutinen och det finns få värmeskydd som gör jobbet lika bra som Kérastase Thermique. Det finns en Thermique för varje behov så att du kan skräddarsy din rutin varje gång! Känns håret slitet är det definitivt Ciment Thermique du ska använda eftersom den verkar reparerande. Nectar Thermique är för dig som önskar näring och ett mer glansigt och följsamt hår. Har du problem med friss så är lösningen Kératine Thermique som disiplinerar håret ordentligt och håller även lockarna i schack.  Samtliga Thermique-produkter skyddar skadat och försvagat hår vid användning av exempelvis fön eller plattång!

L’Anza Healing Style Molding Paste

Innehållet i denna ikoniska knallgröna tub är helt klart svårt att slå för den som vill skapa textur i håret. L’Anza Healing Style Molding Paste är en av de mest multifunktionella hårvårdsprodukterna därute: pasten kan antingen jobbas in i blött hår för extra tjocklek eller användas på torrt hår för att ge en lite ”ofixad”-look. Helt enkelt en favorit både för långhåriga och korthåriga som vill skapa det rätta ruffset!

Olaplex No. 3 Hair Perfector

Olaplex är en av de största moderna innovationerna för håret och varit så gott som livsförändrande för många som kämpat med skört och skadat hår. Olaplex lagar hårets svavelbindningar så att håret blir starkare, friskare och får en nästintill utomjordlig glans. Använd denna hemmabehandling en gång i veckan i handdukstorkat hår och lät verka i minst 10 minuter. Du kan med fördel sätta på din favoritfilm på Netflix och låta behandlingen sitta riktigt länge om du är ute efter helt otroliga resultat! Efter behandlingen tvättas produkten ur med schampo och avslutas med balsam eller inpackning. 

Dark Ruby Ivory White
Mason Pearson
2 110 kr
25 ml 100 ml
Moroccanoil
199 kr
Great Deal
409 kr Rek.pris 495 kr
Great Deal
50ml 200ml
89 kr Rek.pris 95 kr
Dark Ruby Ivory White
Mason Pearson
1 655 kr
Ivory White Dark Ruby
Mason Pearson
3 165 kr
Dark Ruby Ivory White
Mason Pearson
1 699 kr
100 ml 25 ml
Moroccanoil
199 kr
Great Deal
325 kr Rek.pris 495 kr
Dark Ruby
Mason Pearson
3 315 kr
Dark Ruby Ivory White
Mason Pearson
1 510 kr
Dark Ruby Ivory White
Mason Pearson
2 410 kr

Produkter från artikel