Vårda din hårbotten med samma omsorg som du vårdar din hud
2023-09-28

Du är kanske bekant med fenomenet Skinification of hair, där vi med inspiration från vår hudvård både skräddarsyr och utökar vår hudvårdsrutin efter specifika behov. Det innebär även ett större fokus på resultatinriktade produkter med noga utvalda ingredienser, som vi till stor del känner igen från vår hudvård.

Vi tror på att en god hårhälsa börjar vid rötterna. Därför lanserar vi vår nya serie Roots by Bangerhead som främjar en frisk hårbotten med ett holistiskt perspektiv på hårhälsa och hållbarhet. Produkterna innehåller effektiva ingredienser från växtriket, är 100% veganska, sulfat-, paraben- och silikonfria samt tillverkade i Sverige.

Först ut är Strong & Calm, en serie som lugnar, balanserar och tillför det hårbotten ofta behöver – massor av fukt. Serien består av en återfuktande och stärkande exfoliering, en vårdande och lugnande inpackning eller ett fukt- och näringsgivande hårbottenserum. Låt oss berätta mer om hur du enkelt kan addera dessa nya hjältar till din nuvarande rutin.

1. Hydrating and Strengthening Scalp Exfoliator – Skonsam och effektiv peeling

Börja din hårvårdsrutin med en skonsam exfoliering som effektivt tar bort döda hudceller och orenheter med hjälp av AHA-syra. Äppelcidervinäger balanserar hårbottens pH-nivå samtidigt som aloe vera lugnar och mjukgör. Din hårbotten kommer att kännas ren på djupet och härligt återfuktad.

Gör så här: Applicera i torrt hår och låt verka 5–10 minuter innan du schamponerar håret.

2. Hydrating and Strengthening Scalp Mask – Återfuktande och stärkande mask

Känns din hårbotten torr, irriterad eller flagnande? Då har vi räddningen för dig. Den här masken både lugnar och återfuktar din hårbotten. Ingredienser som aloe vera och moringaolja hjälper till att balansera och stärka hårbotten utan att tynga ned håret. Håret blir dessutom också underbart mjukt och glansigt utan friss.

Gör så här: Applicera i vått hår efter schamponering, innan balsam och låt verka i 3–5 minuter.

3. Hydrating and Strengthening Scalp Serum – Lugnande och vårdande hårbottenserum

Ge ditt hår en multivitamin i form av detta näringsrika leave-in-serum. Formulan är boostad med resultatinriktade ingredienser så som reparerande sojaproteiner, lystergivande jojoba och reparerande brunalger. Den lätta texturen smälter enkelt in i håret och lindrar klåda samt motverkar uppkomsten av hudflagor.

Gör så här: Applicera i hårbotten som ett sista steg i din hårvårdsrutin, eller i torrt hår för en extra fuktboost mellan tvättarna.

154 kr Ord. pris 220 kr
182 kr Ord. pris 260 kr

Produkter från artikel