Våra frisörer tipsar – så här skyddar du håret under sommaren
2023-06-16

Precis som att vi behöver skydda vår hud extra mycket när solens strålar kikar fram behöver vi även skydda vårt hår och hårbotten. Idag finns allt från leave-in till oljor med UV-skydd för att rädda sommarhåret. Frågan är dock hur och när dessa ska användas; Måste vi exempelvis tänka på något extra ifall vi gillar att doppa huvudet när vi badar?

Vår frisör Emma delar med sig av sina bästa tips för ett glansigt och välmående hår under sommaren.Hur tar jag bäst hand om håret under sommaren?

– Använd sjal, keps eller hatt för att skydda hårfärg och hårbotten. Kom dock ihåg att vara försiktig när du använder huvudbonad och ta av den med jämna mellanrum så att hårbotten får andas.

För att undvika ansamlingar av skadliga metaller i håret kan du använda ett schampo som är särskilt anpassat för sol och bad, exempelvis Kérastase Soleil Bain Aprés Soleil Shampoo. Detta är berikat med kokosvatten som skonsamt rengör håret och avlägsnar alla spår av uttorkande klor, salt och sand.

Efter denna typ av tvätt är det dock extra viktigt att återfukta håret ordentligt. En återfuktande favorit hos oss är Urban Moisture Hydro-Nourishing från Shu Uemura. Det är en fyllig inpackning som gör håret mjukt och följsamt – perfekt efter ett djuprengörande schampo.Vad är allra viktigast att tänka på under sommaren?

– Både sol och bad torkar ut håret och just därför är det extra viktigt att återfukta ordentligt. Det kan du enkelt göra med hjälp av inpackningar och leave-in produkter. By Bangerhead Beat the Heat Protection Mist är en återfuktande leave-in som innehåller både värme- och UV-skydd och är perfekt att ta med sig till stranden.

Om jag badar och doppar håret mycket, är det något speciellt jag behöver tänka på då?

– För oss som älskar att vara i vattnet är det viktigt att jobba förebyggande. Använd gärna leave-in balsam med UV-skydd innan du går till stranden och glöm inte att applicera i hårbotten också. Sisley Protective Hair Fluid är en favorit som skyddar både hår och hårbotten. Återapplicera gärna under dagen. Har du tillgång till dusch så kan du med fördel skölja av håret efter bad i pool eller hav.

Några tips för att boosta håret efter sommaren?

– Efter sommaren rekommenderar vi att du bokar en tid hos din frisör för att ge håret extra kärlek och vård. Vi på Bangerhead Studio i Stockholm har en behandling som heter Lyxklippning där det ingår en skräddarsydd behandling för ditt hårs behov.

På egen hand är det bra att djuprengöra håret efter sommaren; Schamponera i två omgångar med ett djuprengörande schampo, exempelvis Olaplex 4C, för att avlägsna mineraler, vatten, klor och överflödiga oljor från håret.

Handdukstorka håret försiktigt och applicera en återfuktande inpackning som får verka i 10–15 minuter. Skölj ur med svalt vatten och avsluta som vanligt med balsam. Efter duschen kan du applicera en leave-in produkt samt spf ifall det fortfarande är soligt ute. Efter sommaren kan det även vara bra att besöka sin frisör för att fräscha upp håret lite extra och klippa bort eventuella torra hårtoppar.

Gåva
Great Deal
299 kr Rek.pris 360 kr
Great Deal
Gåva
860 kr Rek.pris 905 kr

Produkter från artikel