Testpanelens resultat efter tre veckors användning – så presterar Roots by Bangerhead
2023-12-21
Ett friskt och välmående hår börjar i hårbotten, och medan de flesta av oss har en genomtänkt rutin för längderna är det tyvärr lätt hänt att hårbotten glöms bort. För att belysa vikten av skalpvård lanserade vi Roots By Bangerhead, en noggrant utformad produktlinje designad för att möta olika problem i hårbotten.

För att garantera att produkterna också faktiskt levererar märkbara resultat har experterna i vårt team varit involverade i produktionsprocessen från idé till färdig produkt. Vår hudterapeut Lisa och vår frisör Sandra har dokumenterat sina första tre veckor med produkterna och resultaten talar för sig själva.Lisa – Hudterapeut

Hårbottentyp:
Känslig och oljebenägen hårbotten.

Produkter:
Hydrating & Strengthening Scalp Exfoliator för att avlägsna produktrester och döda hudceller.
Hydrating & Strengthening Scalp Mask för att kontrollera talgproduktionen samt lindra torrhet och klåda.

Lisas kommentarer:
Redan från den första användningen blev jag positivt överraskad av exfolieringens effektivitet. Den flytande formulan var lätt att applicera över hela hårbotten. Jag masserade in den med vår Get Growing Stimulating Scalp Massager för extra effekt och lät den verka i 5 minuter.

Även masken var lätt att använda: den spred sig jämnt över hårbotten och vid varannan tvätt applicerade jag den även i längderna, vilket resulterade i återfuktat, mjukt och lättstylat hår.

Min hårbotten kändes lugnare och mindre torr redan efter en användning. Vid den tredje appliceringen hade min hårbotten återhämtat sig helt från den tidigare klådan och strama, torra känslan.Sandra – Frisör

Hårbottentyp:
Väldigt torr och känslig hårbotten med tendens till eksemliknande partier.

Produkter:
Hydrating & Strengthening Scalp Exfoliator för att råda bot på irritationen och klådan.
Hydrating & Strengthening Scalp Serum för att tillföra fukt och näring.

Sandras kommentarer:
Jag föredrar att hålla min tvättrutin så kort och effektiv som möjligt, så att exfolieringen ska appliceras i torrt hår innan tvätt är optimalt för mig. Efter att ha låtit produkten verka i 5–10 minuter sköljer jag ur och följer upp med schampo, som dessutom löddrar mer än vanligt tack vare exfolieringens djuprengörande effekt.

Efter duschen handdukstorkar jag håret och masserar jag in serumet på de partier i skalpen som är extra torra och irriterade. Huden känns omedelbart lugnare och mjukare, och efter tre veckor har jag sett en rejäl förändring: Färre flagor, mycket mindre klåda och min hårbotten känns mjukare och mindre stram.

Det jag verkligen uppskattar är hur sömlöst dessa produkter passar in i min hårvårdsrutin, jag kan enkelt ge hårbotten vården den förtjänar utan att spendera mycket extra tid. Kombinationen av skonsam peeling och fuktgivande ingredienser har gjort underverk för mina hårbottenproblem, och som en bonus känns mina längder mindre sköra nu när balansen i skalpen har förbättrats.Visst blir man sugen på att testa? Den återfuktande och lugnande trion fungerar som ett utmärkt komplement till din vanliga hårvårdsrutin. Strong & Calm-produkterna i Roots-serien är framtagna främst för dig med en torr, känslig eller irriterad hårbotten, och du kan enkelt skräddarsy din rutin beroende på vilka av produkterna du väljer. Samtliga produkter är 100% veganska, sulfat-, paraben- och silikonfria samt tillverkade i Sverige.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bangerhead (@bangerhead)

Produkter från artikel