Säkra ett frissfritt hår – vår frisör tipsar
2023-09-08

Känner du igen känslan av att stiga ut genom dörren med nystylat hår, bara för att omedelbart känna hur det blir frissigt? Det är du långt ifrån ensam om. Det är nämligen ingen hemlighet att vårt hår tenderar att bli frissigt när det är fuktigt ute.

Lyckligtvis så finns det en lösning, nämligen frissbekämpande produkter. Dessa är speciellt utformade för att släta ut hårstråna och förhindra att fukt utifrån tränger in i håret. De finns i flera olika former och innehåller vanligtvis ingredienser som silikoner och naturliga oljor som skapar en skyddande barriär på håret.

Vi har pratat med vår frisör Sandra som valt ut sina främsta nyckelprodukter för extra frissiga dagar.1. Som ett paraply för håret

Så beskrivs KMS Hairstay Anti-Humidity Seal Voc > 55%, en viktlös glansspray som hjälper till att kontrollera friss i upp till 72 timmar. Den ska sprayas direkt på torrt hår för optimalt skydd innan du går ut.

2. Ett stort kliv mot ett mindre frissigt hår

R+co Moon Landing Anti-Humidity Spray är en lätt aerosolspray som kontrollerar friss och absorberar fukt vilket lämnar en kontrollerad finish med en flexibel stadga. Den tämjer effektivt statiskt hår och är utformad för att fungera i den tuffaste av luftfuktigheter. Styla håret som vanligt och applicera sprayen som ett sista steg i din rutin. 

@colorwow.hair @Jonathan Monroe put Dream Coat Extra Strength to the ULTIMATE test! 🤩 Worried about humidity and frizz and not sure if this product really works? Here’s your proof! 👏 #colorwow #waterproofhair #frizzfree #frizzyhair #antifrizz #frizzyhairtips #frizzyhairhack ♬ original sound - Color Wow Hair

3. Det innovativa kultfenomenet Dream Coat

Dream Coat Supernatural spray från Color Wow kan få ha missat. Det är en ultralätt spray som eliminerar friss genom att tillföra en omedelbar glans. Den har en unik teknologi som aktiveras av värme och ger ett fantastiskt skydd och silkeslent hår. Inte nog med det: Dream Coat har nu fått ett tillskott, Extra Strength Dream Coat, som är till för de med väldigt torrt eller lockigt hår och som önskar ett frissfritt resultat när det är plattat. 

4. Den ultimata finisher- produkten

En annan omtalad produkt är Amikas The Shield Anti-Humidity Spray. Den motverkar frissigt hår effektivt även under årets allra hetaste och fuktigaste dagar (och nätter). Den ska skakas innan användning för att sedan arbetas in i håret. Den innehåller både värme- och UV-skydd vilket gör den till den perfekta produkten för användning året runt.

För att bekämpa friss på lång sikt behöver vi dock se till att håret mår bra från grunden. En genomtänkt och återfuktande rutin från tvätt till styling är det bästa sättet att hålla håret så frissfritt som möjligt.

Nedan hittar du ytterligare tips på produkter som underlättar i kampen mot friss.

Great Deal
579 kr Rek.pris 695 kr
Selling fast
200ml 50ml
Great Deal
180ml 61ml
R+Co
Tillfälligt slut
209 kr
Re-Born Hairsolution
649 kr

Produkter från artikel