Så räddar du ditt skadade hår
2023-09-07

Har ditt hårs kvalitet förändrats drastiskt efter en färgning? Eller känner du bara att det ser trött och livlöst ut? De flesta av oss upplever slitet eller skadat hår någon gång, och vet hur frustrerande det kan vara.

Vi har samlat några steg som hjälper dig vårda och återställa ditt hår när det känns som mest hopplöst.

Stärkande rengöring

Använd ett schampo som stärker det skadade håret och samtidigt rengör på djupet. En viktig ingrediens är aminosyra som är känd för att just stärka och återställa håret. Den finns bland annat i Extreme Schampoo från Redken som effektivt rengör, stärker och återupplivar skadat hår.

Boosta håret med en inpackning

För att verkligen ge håret en extra knuff brukar en inpackning vara en god idé. Använd en djupvårdande inpackning eller hårmask en till två gånger i veckan för att återfukta och stärka håret. Se till att fördela produkten noggrant genom hela håret och låt den verka enligt anvisningarna. Redkens Extreme Strength Builder Plus Mask reparerar och stärker inte bara håret inifrån utan bidrar även till ett sunt utseende. Det gör att håret får omedelbar glans och blir mer hanterbart.Begränsa värmestyling

Något vi alla hört förut men som tåls att upprepas: Vid användning av värmeverktyg är det väldigt viktigt, och oftast avgörande, att använda sig av en värmeskyddande produkt. Vi rekommenderar Redkens Extreme Play Safe, en leave-in-behandling som skyddar håret mot värme upp till 230°C, samtidigt som den reparerar kluvna toppar. Ställ gärna in ditt verktyg på en lägre värmeinställning och försök också att minimera användningen. Ditt hår kommer att tacka dig.

Skydda håret när du vistas i solen 

Överdriven exponering för solen kan skada håret ytterligare. Genom att använda en hatt eller hårprodukter med solskyddsfaktor förhindrar du UV-skador när du vistas utomhus under längre perioder.

Tålamod är oftast din bästa vän

Sist men inte minst, glöm inte att ha tålamod – Det tar tid för håret att återhämta sig. Genom att vara konsekvent med din hårvårdsrutin kommer du att märka förbättringar över tid.

Upptäck hela utbudet från Redken Extreme här.

Great Deal
263 kr Rek.pris 390 kr
Great Deal
357 kr Rek.pris 485 kr
Great Deal
283 kr Rek.pris 390 kr
Great Deal
Redken
Tillfälligt slut
278 kr Rek.pris 343 kr
Great Deal
206 kr Rek.pris 300 kr

Produkter från artikel