Makeup Masterpieces Vernissage
2024-04-23
Vi bjöd in illustratören Ellen Barksten och kreatören Gustav Broström för att tolka våra makeup-favoriter inför våren och sommaren 2024. I en intervju fick vi veta allt bakom kreationerna Makeup Masterpieces som tog plats på vernissagen.

Fyra trappor ledde oss upp till Stockholms egna Lilla Paris. Det var högt i tak, väggarna var charmigt slitna och fönstren sträckte sig från golv till tak, med ett ljusinsläpp som andades vår.Makeup Masterpieces

Vi blickade mot vackra kreationer, utformade utifrån våra handplockade beauty-favoriter för våren 2024. Illustrationerna, skapade av illustratören Ellen Barksten och stillebens av kreatören Gustav Broström, prydde rummet med färg och inspiration.

Precis som kreationerna är masterpieces för dem, är produkterna det för oss.“Ge liv till illustrationerna”

När Ellen skapade illustrationerna ville hon bland annat hitta en balans i hur produkterna förhöll sig till varandra. Hon berättar att det var en särskild utmaning eftersom det finns många faktorer att ta hänsyn till när man illustrerar produkter – såsom materialen i förpackningarna, texten på etiketterna och även själva produkternas färger. Det var här någonstans som idéerna växte fram.

– Inspirationen bakom illustrationerna låg mycket i tanken kring dels hur det gick att skapa rörelse i något som är statiskt. Att jobba med skuggor och placering av objekt för att få en nedfallande rörelse av produkterna. Men jag fann även inspiration i texturer och material, som att jobba med metaller och reflektioner för att ge liv till illustrationerna.

Illustrationerna satte färg på den slitna och kala väggen och vi kan definitivt säga att det gav rummet något alldeles extra.Kreativiteten har inga gränser

Kreatören Gustav har jobbat med stillebens i snart 15 år. När han skapade sina kreationer så ville han att våra utvalda masterpieces skulle stå i fokus.

– Det jag ville förmedla med dessa skapelser var produkternas storhet. Det var dessa som skulle stå i centrum. Inspirationen bakom mina konstverk var Bangerheads färger och temat Makeup Masterpieces. Jag lekte runt med tanken att smink är färg, hur man använder ansiktet som en duk för att lyfta det vackra, och dölja annat. Det skulle vara uppseendeväckande och färgstarkt men det skulle även finnas en kreativ verkshöjd.Kreativiteten har inga gränser, och det blev tydligt när Gustav delade med sig av sina tankar och idéer. Om han skulle skapa ett till Makeup Masterpiece så hade han valt temat puder.

– Tänk en två meter hög puderborste? Eller varför inte bygga ett högt torn av produkter. Med Bangerheads utbud kan man skapa riktiga Makeup Masterpieces!

Scrolla vidare och läs mer om våra handplockade makeup-favoriter för våren 2024.

389 kr
EKO
440 kr
1 Petal 2 Fushia
725 kr
695 kr
1 075 kr
535 kr
559 kr
535 kr
385 kr
10ml Travel Size (4.5ml)
620 kr
By Terry
429 kr

Produkter från artikel