Krämen alla pratar om: Den ger resultat och passar alla hudtyper
2024-01-23
Föll du, som vi, för den hypeade mirakelkrämen Niactil 4%? Förbered dig, det norska varumärket Elixir presenterar nu krämen i ny tappning.

Den bästsäljande krämen Niactil 4% från Elixir, är älskad för sina snabba resultat och unika egenskaper, från hyperpigmentering till fina linjer – och allt däremellan. Nu blickar vi mot den uppdaterade versionen, Face Formula. En pricksäker design med en gelkräm som ger synliga resultat utan att irritera eller torka ut huden. Vi har kikat närmre på ingredienserna, vad som har uppdaterats och hur du ska använda produkten på bästa sätt.Vad är skillnaden mellan Face Formula och Niactil 4%?

Face Formula kommer med några förbättrade och mer skonsamma ingredienser. Den innehåller bland annat konserveringsmedel som inte bara gör att produkten håller längre utan också (!) är antibakteriella, inflammationshämmande och mjukgörande. Den milda syran succinic acid, som också tar gelkrämen till nya höjder, finns i frukt och växter och är en av hemligheterna till en hud utan orenheter. Som pricken över i, innehåller den en renare variant av niacinamid, vilket betyder att den har en lägre koncentration av nikotinsyra. Resultatet? En skonsam kräm som passar idealt på känslig hud.

Med sina milda och effektiva ingredienser så garanterar den resultat, då man inte behöver oroa sig för hudbarriären. Face Formula jobbar med allt från från fina linjer till orenheter och akne. Ojämn hudton reduceras och du lämnas med en strålande hud med spänst.Vad gör nyckelingredienserna egentligen?

– Niacinamid (4%): Motverkar åldrande, fina linjer och som har dokumenterad effekt på akne och rosacea.
  
– Glycerin (4%):  Binder fukt i huden och lugnar irriterad hud med hjälp av en lätt hydrogelé.

– Succinic Acid: Behandlar aktiva fläckar, exfolierar huden skonsamt och rensar porerna för att förhindra att de täpps till på nytt.

– Propanediol: Mjukgör huden, förhindrar fuktförlust och förbättrar effekten av andra aktiva ingredienser.Hur använder jag Face Formula?

Face Formula är skonsam nog att användas dagligen, utan att störa hudens naturliga balans. Använd en ärtstor mängd, både morgon och kväll. Massera in krämen, ansikte och hals tills den absorberats helt. Har du en torr hud kan du använda Face Formula som ett serum och sedan applicera din dag- eller nattkräm. Har du fetare hud, räcker det enbart med Face Formula.

Innehåller Face Formula någon SPF?

Face Formula innehåller ingen SPF, men fäll inga tårar för det! Elixir har nämligen plockat fram den ultimata drömkombon. Under din morgonrutin kan du addera 2-3 droppar av älskvärda Nova Drops – eller ska vi kanske kalla den för magi på tub? Serumet ger din hud intensiv näring, lyster och skydd med SPF 50, (UVA och UVB.)
Elixir Cosmeceuticals
940 kr
100 ml 30 ml
375 kr

Produkter från artikel