IT Cosmetics foundation guide
2023-08-30

Ute efter en ny favoritfoundation? Då behöver du inte leta länge till; I denna artikel går vi igenom skillnaderna mellan IT Cosmetics olika foundations, så att du snabbt kan hitta den variant som passar dig bäst.

IT Cosmetics erbjuder flera olika foundations, varav fyra tillhör den ikoniska CC+ familjen och Your Skin but Better är en foundation som fokuserar ytterligare lite mer på att samtidigt vårda huden på lång sikt. I tabellen nedan får du en överblick av produkterna och deras egenskaper, men vi ska såklart dyka lite längre ner i produkterna för att du ska kunna välja rätt.Naturlig finish för alla hudtyper

Bästsäljaren som startade hela CC+ familjen, prisbelönta CC+ Cream, är perfekt för dig som vill ha en naturlig finish som kan byggas upp till full täckning. Förutom att den jämnar ut hudtonen så verkar denna foundation även återfuktande och lystergivande tack vare dess anti-aging komponenter. Den passar alla hudtyper och innehåller även SPF 50+, som ger dig lite extra skydd under dagen.

Om du är ute efter en foundation med naturlig finish men som ger dig snäppet mer lyster är Your Skin but Better Foundation + Skincare det ultimata valet. Denna foundation passar alla hudtyper och, som namnet antyder, innehåller den massor av hudvårdande ingredienser. Huden återfuktas av hyaluronsyra, lugnas av aloe vera-extrakt och får en antioxidant-boost av E- och B5 vitaminer, som alla samarbetar för att förbättra huden även på lång sikt.

För dig som vill fokusera på lyster och glow

CC+ Nude Glow är gruppens nykomling och är perfekt för dig som vill fokusera på den där eftertraktade lystern som ser ut att stråla inifrån. Nude Glow är en mycket lätt foundation som ger medium täckning och består till hela 90% av hudvårdande ingredienser som lystergivande niacinamid och återfuktande hyaluronsyra. Den innehåller SPF 40 som ger dig ett extra skydd utan att skapa en vit hinna på huden. Denna foundation fungerar utmärkt för alla hudtyper men har hyllats extra mycket av användare med torrare hudtyper.

CC+ Cream Illumination ger även den extra lyster och näring till huden, men har en något högre täckningsgrad och kan enkelt byggas upp till full täckning. Denna foundation har även en solskyddsfaktor med SPF 50+, och rekommenderas främst för normala, kombinerade och torra hudtyper.

Få bukt på glansen med en matt foundation

Slutligen har vi CC+ Oil-Free, en foundation som är perfekt för dig med en kombinerad, aknebenägen eller fet hy. Den håller oljeproduktionen under kontroll hela dagen genom att absorbera olja från huden yta, utan att torka ut huden eller bli kakig. Likt andra foundations i CC+ Cream-serien innehåller även denna hudvårdande favoriter som kollodial lera och tea tree-extrakt som hjälper aknebenägen hy, samt SPF 40.


Så applicerar du din foundation på bästa sätt

Foundation kan appliceras på flera olika sätt, men när det kommer till just IT Cosmetics foundations så måste vi ändå slå ett slag för Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7. Oavsett vilken foundation du väljer så kommer denna dubbelsidiga borste ge dig full kontroll över täckningsgraden samtidigt som den ger en underbart seamless finish.

Trolla bort mörka ringar med concealer

Ibland kan de mörkare partierna runt ögonen kräva lite extra täckning, och istället för att applicera extra lager foundation på det tunna ögonområdet finns en annan lösning: Bye Bye Under Eye Concealer. Endast en liten klick produkt behövs för att snabbt trolla bort alla spår av pigmenteringar eller förlorad sömn. Tips: Värm upp produkten mellan fingrarna innan applicering så kan du enkelt applicera ett tunt men täckande lager som smälter samman med huden.

Ute efter något annat? Upptäck hela IT Cosmetics sortiment här.

Gåva
375 kr Rek.pris 505 kr
Gåva
Fair (32ml) Fair Ivry (32ml)
IT Cosmetics
480 kr Rek.pris 505 kr
Gåva
420 kr
Gåva
384 kr Rek.pris 505 kr
Gåva
479 kr Rek.pris 480 kr
Gåva
Selling fast
IT Cosmetics
384 kr Rek.pris 480 kr
Gåva
260 kr Rek.pris 335 kr

Produkter från artikel