Hudterapeutens 5 bästa sommartips
2023-07-12

Vad kan vara bra att tänka på under sommaren när det kommer till hudvård? Vilka produkter bör vara i fokus och vilka borde kanske pausas ett tag? Det har vår hudterapeut Mollie rett ut och samlat sina bästa sommartips.

1. Skippa syrorna och satsa på mer fukt
Dr Ceuracle Hyal Reyouth Night Cream är exempel på en fuktgivande nattkräm och återfuktar torr hud på djupet.

2. Använd en sovmask en gång i veckan
För extra fukt, sov med en riktigt återfuktande sovmask en gång i veckan. RNW Ceramide Sleeping Mask kommer i en to-go design som är perfekt att ta med på resan.

3. Använd dubbelrengöring för att få bort spf-rester
Se till att rengöra ansiktet på kvällen med en oljebaserad ansiktrengöring för att sedan följa upp med en vattenbaserad för att få bort allt smink och solkyddsrester.

Dermalogica har varit föregångare när det kommer till konceptet dubbelrengöring och nyligen lanserat Oil to Foam Cleanser. Med denna transformativa rengöring som förvandlas från olja till skum får du dubbelrengöring i ett enda steg,

4. Lägg din gelmask och sheetmasks i kylen för en extra kylande och svalkande effekt
Beauty of Joseon Centella Asiatica Calming Mask innehåller 15% Centella asiatica-extract, och fungerar fantastiskt för att lugna och ge lindring åt skadad hud.

Skinceuticals Phyto Corrective Mask är också en populär favorit hos oss och är en lugnande gelémask som kyler och lugnar tillfälligt reaktiv hud och ger huden en naturlig utstrålning.

5. Inkludera ett brun-utan-sol serum för en solkysst ton
Vita Liberata Tanning Anti-Age Face Serum appliceras enkelt och du får en solkysst look samtidigt som du jobbar mot hudens ålderstecken.

Great Deal
609 kr
Great Deal
309 kr Rek.pris 429 kr
Great Deal
Gåva
850 kr Rek.pris 900 kr
Great Deal
407 kr Rek.pris 429 kr

Produkter från artikel