Hårvårdsserien som tar hand om din hårbotten
2023-02-09
Lider du av en känslig hårbotten men är osäker på hur du ska ta hand om den? Aveda lanserar en ny hårvårdsserie utvecklad specifikt för att ta itu med en känslig hårbotten. Serien består av sex produkter som kan användas av alla hårbottentyper, hårtyper och -texturer.Trots att du kanske inte haft en egen rutin för hårbottnen är de olika stegen antagligen inte helt främmande; Rutinen efterliknar nämligen en komplett hudvårdsrutin med exfolierande, rengörande, återfuktande, behandlande och skyddande steg.

Ett överskott av talg, smuts och produktrester är en stor bidragande faktor till en irriterad hårbotten, men genom att exfoliera 1–2 gånger i veckan säkerställer du en ren hårbotten. Exfoliating Scalp Treatment innehåller exfolierande salicylsyra och glukosamin som rengör utan att rubba hudbarriären. De nästa två stegen i din nya hårvårdsrutin är bekanta, nämligen schampo och balsam. Balancing Schampoo rengör hårbottnen effektivt samtidigt som det förbättrar hårbottnens fuktnivåer på lång sikt. Till skillnad från vanligt balsam kan Replenishing Conditioner masseras in i både hårbotten och längder, där den får verka ett tag innan den sköljs ut ordentligt.Eftersom de förnyelseprocesser huden genomgår samt vad den utsätts för ser varierar under dygnets timmar kan vi, för att få bästa effekt av våra produkter, anpassa de vårdande produkterna vi använder beroende på tid på dygnet. Refreshing Protecting Mist är en skyddande spray med bland annat Centella Asiatica, Andrographis, E-vitamin, resveratrol, rosmarin och ingefäraextrakt som appliceras i hårbottnen dagtid.

Under natten låter du i stället Overnight Scalp Renewal Serum jobba. Ingredienslistan består av bland annat hyaluronsyra, Centella Asiatica och Andrographis som stärker, återfuktar och reparerar hårbotten samtidigt som de även tacklar ålderstecken.
Great Deal
378 kr Rek.pris 450 kr
Great Deal
310 kr Rek.pris 390 kr
Great Deal
351 kr Rek.pris 390 kr
Great Deal
284 kr Rek.pris 355 kr

Produkter från artikel