Guide: Så väljer du rätt solskydd till din hudtyp
2022-04-13
Sommar, sol och SPF! Men vänta inte med solskydd tills sommarvärmen är här. Redan nu är det hög tid att börja skydda huden från den starka vårsolen. Det finns många anledningar att skydda din hud från UV-strålning, från förtidigt åldrande och pigmentförändringar till hudcancer. Spana in vår guide för att hitta rätt solskydd för just din hudtyp!Solskydd för normal hud

Clarins Sun Care Cream SPF 30 Body – Silkeslen solcreme som ger extra fukt till huden. Den passar perfekt till torr hud men även dig med oljig hy då den har en sammetsliknande finish som gör huden mindre blank.

Shiseido Sun Protective Mist SPF50 – Supersmidig spray som gör att du enkelt kan bättra på solskyddet på språng. Den ultralätta misten känns kylande och behaglig på huden.

Beauté Pacifique Stay Natural Sun Spray SPF 20 – Härlig sololja för både kroppen och ansiktet. Formulan är berikad med en innovativ ingrediens som motverkar hyperpigmentering. Ger huden en fin lyster!

Heliocare Airgel SPF50 – Härligt solskydd för ansiktet i mousseform! Moussen smälter snabbt in för en fjäderlätt finish.Solskydd för mogen hud

Akademikliniken Day Maximal Sense SPF50 – Solskydd som både skyddar mot UV-strålning och trollar bort ålderstecken. Den silkiga formulan tas lätt upp av huden och lämnar ingen vit hinna.

Filorga UV Bronze Face SPF50+ - Solskydd för ansiktet som effektivt både förebygger och minskar rynkor och pigmenteringar. Den vattenresistenta formulan har en härlig sidenmatt finish som förhindrar att huden ser oljig ut.

Age-Balancing Moisture Broad Spectrum SPF 30 PA+++ - Mjukgörande ansiktscreme som är framtagen för hud som påverkats av hormonellt åldrande. Med ingredienser som avokadoolja och sheasmör återfuktas huden på djupet, vilket gör att fina linjer blir mindre framträdande.Solskydd för känslig hud & barn

EVY Sunscreen Mousse SPF 50 – Populär bästsäljare som passar hela familjen, från 6 månaders ålder och uppåt. Ger ett högeffektivt skydd för den allra känsligaste huden. Moussen är enkel att applicera och smälter snabbt in i huden.

Biotherm Waterlover Hydrating Sunmilk SPF30 – Perfekt solskyddsprodukt som är mild nog att kunna användas av hela familjen. Formulan varken kladdar eller lämnar vita märken på huden. Plus för ny, hållar pappersbaserad tub!

The Organic Pharmacy Cellular Sunscreen SPF50 – Ekologiskt solskydd från Australien som använder transparent zink för UV-skydd utan vita märken. Passar utmärkt för både dig med känslig hud och spädbarn.Vilken solskyddsfaktor ska jag välja?

En av de vanligaste funderingarna så här års är vilken solskyddsfaktor som du ska välja. Men vad står egentligen solskyddfaktorn för? Jo, den anger hur länge du hade kunnat vara i solen utan att bränna dig.

Så här graderas solskyddsfakor enligt Läkemedelsverket
Lågt skydd: SPF mellan 6-10
Medelhögt skydd: SPF 15-25
Högt skydd: SPF 30-50
Mycket högt skydd: SPF 50+

Tänk på att din hudtyp och var du befinner sig i världen också spelar roll. Ladda ner Strålsäkerhetsmyndighetens app ”Min soltid” för att kunna beräkna hur lång tid du kan vistas i solen utan att bränna dig. Det är också viktigt att använda tillräckligt mycket solskydd. En tumregel är minst en full hand till hela kroppen.
FILORGA
Tillfälligt slut
655 kr
Great Deal
333 kr Rek.pris 445 kr
182 kr Rek.pris 239 kr
309 kr Rek.pris 340 kr
Last Chance
190 kr Rek.pris 379 kr
311 kr Rek.pris 350 kr
822 kr Rek.pris 1 049 kr

Produkter från artikel