Fråga experten: de vanligaste hårproblemen

Fråga experten: de vanligaste hårproblemen

Ni frågar. Våra Kérastase-experter svarar. Förra veckan bad vi er att ställa frågor om hårvård och styling på vårt Instagram och nu delar vi med oss svaren till de vanligaste frågorna. Läs på så får du veta bland annat hur du ger glans till torrt och livlöst hår, behåller den kalla blonda nyansen och motverkar håravfall under en stressig period.

Sugen på efter en helt egen och unik rutin? Gör Kérastase-hårtestet här.


Torrt, frissigt och livlöst hår?

Vad kan jag använda för att ge mitt torra, livlösa hår mer glans? Jag föredrar naturliga, hållbara produkter.

Testa Kérastase Aura Botanica-serien för hälsosam glans. Aura Botanica-serien innehåller ingredienser av naturligt ursprung som marockansk arganolja, mexikansk Aloe Vera, Amazonian Brazil Nut Oil och thailändsk riskliolja och produkterna är tillverkade utan silkoner eller sulftater. I serien finner du schampon, balsam, håroljor, primers och stylingprodukter som alla ger dig glänsande hår som är mjukt vid beröring

Mitt hår är otroligt torrt. Vad ska jag göra – finns det någon inpackning jag kan använda?

Kérastase lyx-serie Chronologiste passar perfekt för det torra livlösa håret och vårdar både håret och hårbotten samtidigt som den ger en fantastisk luftig och lyxig känsla. Väl Chronologiste när du vill intensivbehandla hår som behöver stärkas och repareras och vill ge håret näring och glans.

Ett annat alternativ mjukt, smidigt och glansigt hår är Kérastase Nutritive. Den här serien ger näring och vård till torrt och livlöst hår som är svårt att forma. Nutritive funkar perfekt för trött hår som behöver en upplivning efter vintern!

Jag har lockigt och frissigt hår som ofta ser torrt och livlöst ut. Hur får jag mer glans?

Testa Kérastase Discipline för att ge kontroll till ett svårformat, ostyrigt och frissigt hår. Ger håret en vacker rörelse, följsamma lockar och naturlig glans. Ditt hår kommer att kännas mjukare och mer lätthanterligt.


Hur ger jag mitt hår mer näring? Jag skulle vilja testa en hårolja men vet inte vilken jag ska välja.

Med Elixir Ultime kan du verkligen get ditt hår näring på djuper. Elixir Ultime-serien har eteriska oljor som bas i formulan för att gr glans och styrka till håret. Hela serien passar fint till såväl fint till normalt hår och skyddar dessutom mot värme!

Jag har långt och slitet hår och får ofta kluvna toppar. Hur kan jag stärka upp mitt hår?

Använd serien Kérastase Resistance för att återuppbygga slitet, skadat och försvagat hår. Du kan använda de närande, fuktgivande och vårdande produkterna stärker som en del av din dagliga rutin eller som en kur när du vill stärka hårfibrerna, försluta kluvna hårtoppar och håret ny lyster och spänst.


Tunt hår, håravfall och problem med hårbotten

Mitt hår har blivit tunt och det går av lättare med åren. Hur kan jag rädda det?

För den som önskar fyllighet för det tunna och sköra håret är Kérastase Densifique ett helt fantastiskt alternativ. Densifique väcker sovande hårsäckar och ger mer hår och hjälper håret behålla fukt och skyddar mot yttre stressfaktorer. Du får fylligare och starkare hår och mer volym.

Jag har fått mycket håravfall på sistone. Vad kan jag göra för att motverka det?

Vi rekommenderar att du testar Kérastase Genesis-serien! Genesis finns både som salongsbehandling och som en serie produkter som du kan använda hemma.  Det unika med serien är att den funkar både mot håravfall och ger styrka till hår som har tendens att gå av på längderna. Hela serien har en helt otroligt lyxig doft och den är utvecklad för försvagat hår i alla hårtyper

Vad kan jag göra mot en torr och kliande hårbotten?  Jag är väldigt känslig i min hårbotten och får lätt mjäll.

Om du har hår- och hårbottenproblem som känslig hårbotten, klåda, mjäll, håravfall och feta hårrötter, rekommenderar vi att du testar serien Kérastase Specifique. Behandlingarna och kurerna motverkar och lindrar besvären och ger ny energi och lyster till håret lugnar ner din hårbotten.


Färgat och blekt hår

Jag letar efter ett silverschampo som neutraliserar de varma tonerna i mitt hår och behåller den kalla blonda nyansen. Vad rekommenderar ni?

Blond Absolu är ett toppenval för både blekt och naturligt blont hår samt för vitt hår som är poröst och glanslöst. Formulan innehåller kraftfull hyaluronsyra och edelweissblomma neutraliserar oönskade varma toner och håller håret lent. Välj Blond Absolu Bain Lumiere för blont och slinga hår. Om du önskar dig ett extra kallt resultat, rekommenderar vi Bain Ultra-Violet.

Jag har färgat hår och vill bevara färgen så länge som möjligt. Använder gärna produkter som ger glans!

Kérastase Réflection är serienför alla med färgat hår! Produkterna vårdar håret samtidigt som de bevarar glans och du behåller din fräscha nyans.

Shop the article

Share