Därför ska du använda retinol i din kvällsrutin
2023-12-07
Retinol är en av de populäraste ingredienserna när det kommer till att jobba på ålderstecken i huden, och det med all rätt. Eftersom det är en kraftfull, aktiv ingrediens behöver vi dock vara eftertänksamma när vi bygger vår hudvårdsrutin för att undvika eventuell irritation. Våra bästa tips är att stegvis vänja in ingrediensen, använda produkter med lägre retinolhalt och att använda produkter från ett och samma varumärke för att garantera att de fungerar ihop.

Vi har plockat ihop en kvällsrutin från SkinCeuticals som är perfekt för dig som är ny till retinol och som kan anpassas till mer vana användare.Steg 1: Resveratrol B E

Detta effektiva nattserum utgör det första hudvårdssteget efter rengöring. Stjärningrediensen resveratrol är en kraftfull antioxidant som har bevisats minska synligheten av ålderstecken genom att agera likt en sköld mot skadliga fria radikaler. Resveratrol kan alltså sakta ner uppkomsten av ålderstecken genom att skydda huden, och fungerar därför som ett utmärkt komplement till retinolet som utöver förebyggande även jobbar på redan existerande ålderstecken. I SkinCeuticals Resveratrol B E jobbar resveratrol tillsammans med antioxidanterna baicalin och alfa-tokoferol (E-vitamin) för extra effekt. Resultatet blir en mer motståndskraftig och spänstig hud med förbättrad lyster.

Användning: Klappa in 1–2 droppar i ansiktet, på halsen och dekolletaget.Steg 2: Retinol 0.3

I det andra steget är det dags att introducera retinolet. Denna aktiva ingrediens används för att främja cellförnyelsen samt reducera fina linjer, rynkor och pigmentfläckar. SkinCeuticals Retinol 0.3 innehåller 0,3 % inkapslad retinol i kombination med ett lugnande komplex av bisabolol och boswellia serrata som lugnar, återfuktar och desinficerar huden.

Användning: Applicera en ärtstor mängd på torr och ren hud, endast kvällstid. Undvik området runt ögonen och låt produkten sjunka in ordentligt innan du fortsätter med din rutin.

Tips: Börja med att använda produkten en eller två gånger i veckan, och öka gradvis frekvensen efter vad din hud tål. Till en början kan huden reagera i form av torra partier och plitor, vilket är normalt när cellförnyelsen får en boost. Ifall tillståndet fortsätter eller förvärras kan det vara dags att trappa ner användningen eller byta till en lägre retinolhalt.Steg 3: A.G.E. Eye Complex

Denna intensiva ögonkräm är utformad för att förbygga och minska tecken på åldrande i den fina, tunna huden runt ögonen. I krämen jobbar proxylane (ett sockerprotein), ett komplex av flavonoider och synergiska peptider samt antioxidantrikt blåbärsextrakt för att göra huden mer motståndskraftig, minska synligheten av mörka ringar och påsar under ögonen samt förebygga och korrigera synligheten av fina linjer och rynkor kring ögonen.

Användning: Dutta en liten mängd A.G.E. Eye Complex längs kindbenets och brynbenets naturliga kontur. Applicera inte direkt på ögonlocket.Steg 4: Triple Lipid Restore 2:4:2

Avsluta din kvällsrutin med denna härliga ansiktskräm. Triple Lipid Restore 2:4:2 innehåller en hög koncentration av lipider: 2% rena ceramider, 4% naturligt kolesterol och 2% omega-fettsyror som stimulerar lipidförnyelsen, ger näring och fukt till torr hud, minskar synligheten av fina linjer och rynkor samt ger en fantastisk lyster.

Lipiderna jobbar för att hålla hudens yttre skyddsbarriär välmående. De kan inte lösas upp i vatten och fungerar därför som ett skyddande lager som bevarar fukten inne i huden och håller skadliga partiklar utanför – Ett perfekt avslut på hudvårdsrutinen med andra ord. Utöver dessa lipider innehåller krämen även en blandning essentiella oljor som verkar lugnande och svalkande på huden.

Användning: Fördela en liten mängd kräm i handen och värm den mellan fingertopparna för att smälta krämen. Klappa försiktigt in i ansiktet, på halsen och dekolletaget.


Ute efter mer effektiv och resultatgivande hudvård från SkinCeuticals? Spana in sortimentet här.

Gåva
1 790 kr
Great Deal
Gåva
SkinCeuticals
1 553 kr Rek.pris 1 850 kr
Great Deal
Gåva
SkinCeuticals
897 kr Rek.pris 1 070 kr

Produkter från artikel