Behåll din ungdomliga hy i solen.

Solen är en av de absolut största orsakerna till hudens för tidiga åldrande – det vet vi alla. Men visste du att hela 80 procent av hudens förtida åldrande är ett resultat av de skadliga effekterna av UVA- och UVB-exponering? Vi tog fram en solskyddsguide så att du kan njuta av både de soliga dagarna och en ungdomlig hy!

Använd en tillräckligt hög skyddsfaktor

Vem vill inte ha en härligt solkysst hy? Men här gäller det att ha lite tålamod. Skyndar du dig långsamt till den perfekta brännan så blir den faktiskt jämnare och den kommer till och med att hålla längre. När man fortfarande är vinterblek är det hög solskyddsfaktor som gäller: välj minst SPF 30 men helst 50 för ansiktet i början på sommaren. När du väljer en högre faktor behöver du inte applicera ett så tjockt lager för att få tillräckligt skydd (kritvitt fettlager på nyllet är dessvärre inget som skriker beach babe direkt…). Byt till lägre först när du fått lite färg. Vill du vara säker på att inte få några hyperpigmenteringar så använder du hög skyddsfaktor under hela sommaren.

Matcha rätt

Tillräckligt högt solskydd hjälper dig en bra bit på vägen men vill du behålla din ungdomliga hy länge så är det framförallt två ingredienser som du bör lägga till i din rutin: C-vitamin och A-vitamin. Rutinen kallas för CSA och har tre väldigt enkla steg som ger helt makalösa effekter:

1. C-vitamin på morgonen
2. Följt av solskydd.
3. A-vitamin på kvällen.


Enkelt va? För att komma igång kan du testa till exempel att använda Medik8 Daily Radiance Vitamin C som din dagkräm. Den har SPF 30 i sig men vi rekommenderar att du kombinerar dagkrämen med ett faktiskt solskydd – särskilt i början på sommaren. Till exempel Physical Sunscreen SPF30 vårdar, lugnar och skyddar din hy samtidigt som den motverkar UVA- och UVB-strålning. Sedan till den mest spännande delen: steg 3! Använd en produkt med A-vitamin (a.k.a. retinol) innan du lägger dig. Då kommer din hy att motverka ålderstecken medan du sover! Testa till exempel Night Ritual Vitamin A från Medik8. Den innehåller 0.2% inkapslad retinol och har en avancerad inkapslingsteknik som möjliggör att retinolen överförs långsamt till huden för att minska irritationer.  Perfekt för alla som vill börja med retinol!

Tänk på att även här gäller det att skydda långsamt! Applicering av retinol ska nämligen påbörjas gradvis. Använd en produkt med retinol en gång i veckan vecka under de första två veckorna. Sedan var tredje dag under de efterföljande två veckorna och därefter varje eller varannan kväll. 

Gåva
Gåva
789 kr Rek.pris 845 kr
2

Produkter från artikel