Bästa torrschampot för fett hår
2024-06-17

Vad är ett torrschampo?

Torrshampo kommer nu mera i olika former men framför allt, vad nog många tänker på när man nämner torrshampo är varianten du sprayar i hårbotten med det vita pulvret som ska absorbera oljan och feta känslan till håret/hårbotten.

Detta gör att du kan förlänga tiden mellan hårtvätt samt att du snabbt kan fräscha upp håret.

Du kan även applicera torrschampo till ett hår som är nytvättat, men saknar volym och textur och för att få en mer hållbar och matt look.

Hur applicerar jag torrshampo?

1. Skaka flaskan ordentligt och sektionera håret.

2. Applicera torrschampot, inte för nära och spraya inte förmycket produkt. (detta kan göra att hårbotten blir känslig)

3. Tricket är nu att låta produkten absorbera fett/olja och verka. Vänta 1-2 minuter och massera in produkten med fingrarna i hårbotten.

4. Upplever du fortfarande att du har en vit hinna från torrshampot? Borsta ut håret och produkten fördelas jämt över håret.


Här är mina favoriter som passar till en fet, känslig hårbotten och med ett fintrådigt hår som lätt blir fett och platt.Moroccanoil - Dry Shampoo Dark 

Detta är en av det bästa torrschampon jag testat, då den vid applicering ger mycket produkt som absorberar fett/olja snabbt och håret känns rent och lätt. Då jag har en känslig hårbotten och reagerat på många torrshampon tidigare har denna aldrig svikit mig - Jag återkommer alltid till denna.

Denna är speciellt utformad för att passa mörka hår, med en subtil underton som hjälper till att bevara den naturliga glansen utan att lämna några vita rester. Dessutom innehåller den UV-skydd för att skydda håret från skadliga solstrålar. Den finns även i en variant för blonda hår.R+Co - Spiritualized Dry Shampoo Mist 

Detta torschampo är i en mist form med en micellär formula. Vilket innebär att den inte har det klassiska pulvret och lämnar inga rester och ger en lätt känsla.
Jag använder denna vid speciella tillfällen, som efter träning till exempel. Du skakar produkten, sprayar in produkten i håret/hårbotten och masserar in den. Därefter fönar du in produkten och du får då en uppfräschning och återför volymen till håret. Toppen då håret inte är superfett men behöver en uppfräschning och lyft.

Denna är även att föredra för en känsligare hårbotten då den micellära formulan lugnar en torr och irriterad hårbotten.


Lisa
Hudterapeut, Bangerhead

205ml 65ml
Moroccanoil
129 kr
205 ml 65 ml
Moroccanoil
129 kr

Produkter från artikel