Återställ huden efter julens fester

Återställ huden efter julens fester

Nu när vi lämnar decembers fester bakom oss kan det vara dags för en liten detox. Sena kvällar och julfester kan ha lämnat sina spåra även på huden men det är inget en liten hemmaspa-dag inte kan fixa. Här är våra bästa tips om hur man återställer huden.

Get clean.

Känns huden grå och glåmig? Börja med en kemisk peeling som renar och utjämnar huden och hudytan för en hy med lyster. Testa till exempels Ole Henriksens Transform Plus Phat Glow Facial Mask som peelar huden med PHA-syra. PHA-syran är ett skonsammare alternativ till AHA och passar även dig med känslig hy. Denna peeling innehåller även björksav och chiafröolja som ger näring och återfuktar huden på djupet. Applicera på rengjord hy och massera in. Du kommer att märka att masken byter färg från rosa till vit. Låt verka i 15 minuter och tvätta sedan bort med ljummet vatten.  

Calm down

Efter peelingen är det dags balansera och boosta huden med antioxidanter. Testa till exempel Ere Perez Quandong Green Booster Serum som lugnar ner huden och förbättrar hudens elasticitet. Perfekt om du upplever till exempel puffighet!  Detta serum är verkligen superfood för din hy och innehåller en cocktail av klorofyll, spenat, vitamin E, alfalfa och extrakt från hallonfrön som stärker och ger näring till din hy.

Använd serumet gärna tillsammans med vår Facial Roller som funkar perfekt för att minska linjer och behandla svullna ögon. Börja med att applicera serum eller ansiktsolja och rulla sedan från mitten av hakan och utåt mot hårlinjen. Rulla därefer med stora svepande rörelser från näsvingarna och mot dina öron. Vänd på rollern och använd den mindre stenen och rulla från de inre ögonvrånen och mot dina tinningar.Använd sedan den större stenen och börja rulla från där brynbenet börjar. Rulla återigen mot tinningarna. Avlusta med att rulla ansiktsrollen över pannan mot hårfästet och sedan horisontellt över pannan.

Get a beauty sleep

Sist men inte minst: missa inte din skönhetssömn. Under natten är hudens naturliga repareringsprocesser som mest aktiva och det är därför under natten du ska lägga lite extra krut på din rutin! Testa till exempel Edible Beautys Sleeping Beauty Purifying Mousse som är en rengörande, lystergivande och balanserande nattmask för fet och oren hud.

Applicera ett ordentligt lager inför natten och på morgonen känns huden fräsch, jämn och vitaliserad. Använd 2-3 gånger i veckan!  

Shop the article

Share