Amouage – Unika dofter inspirerade av Omansk gåvotradition
2023-12-01
Amouage är ett av världens mest exklusiva parfymhus, vars historia började år 1983 i Oman – där rökelse och doft har använts som värdefull gåva vid handelsresor i tusentals år. Det var just i syfte att kunna erbjuda en unik och ovärderlig gåva från sultanen i Oman till andra kungar runt om i världen som Amouage först kom till. Än idag återfinns lokala noter så som oudh, mysk, rökelse och sandelträ i flera av dofterna, som kombinerar österländskt arv med västerländsk modernitet.

Visst blir man nyfiken på att testa? Vi hjälper dig att navigera bland varumärkets bästsäljare för att lättare hitta rätt gåva till dig eller någon du tycker om.Bästsäljare för henne

Love Tuberose Woman – Blommig
Tuberos, en notoriskt varm och krämig blommig ton, står i centrum i denna doft. Det är en hyllning till femininitet, sensualitet och romantik. Tillsammans med jasmin, gardenia, vanilj, chantillygrädde och tränoter skapas en fängslande doft, perfekt för dig som älskar varma, romantiska, blommiga dofter.


Epic Woman – Kryddig
Här har vi en verkligt episk doft som lever upp till sitt namn. Denna symfoni av kryddor, blommor och träslag som framkallar en känsla av värme och mystik. Den är perfekt för dig som söker en doft med djup och komplexitet, som berättar en historia med varje ton. Toppnoterna malört, svarta vinbär, mandarin och apelsin följs av hjärtnoterna ros, jasmin och persikablomma, som slutligen landar i basnoter av patchouli, vetiver och mysk.


Honour Woman – Blommig
Känslan av att dansa över en grön blomsteräng iklädd en vacker sidenklänning – så beskrivs doften Honour Woman. Den är en vacker blandning av bland annat bergamott, lavendel, kanelblad, mimosa, portvin, läder och ek. Denna doft förkroppsligar elegans och femininitet, vilket gör den idealisk för dig som uppskattar en bukett av färska snittblommor.


Sunshine Woman – Blommig/Gourmand
Som namnet antyder fångar Sunshine Woman essensen av en solig dag i en flaska. Blandningen av svarta vinbär, mandlar, jasmin, vanilj, magnolia, vit tobak och enbär utstrålar värme och glädje. Denna doft är till för dig som söker en ljus och upplyftande doft, men som samtidigt inte är rädd att gå mot strömmen.


Lilac Love – Blommig/Gourmand
Lika delikat som blomman den är uppkallad efter, är Lilac Love en graciös blandning av syrenblommor, kryddor och mysk. En modern, romantisk och blommig symfoni broderad med en karismatisk sensualitet som viskar snarare än skriker. Perfekt för dig som föredrar subtila och intima, men unika, dofter.Bästsäljare för honom

Reflection Man – Kryddig/Träig
En blommig och maskulin herrdoft med toppnoter av körsbärsblomma och rosenlikör, hjärtnoter av ylang-ylang, amaretto accord och vanilj samt basnoter av tonkabönor, sandelträ och kashmir. Den skapar en sofistikerad och charmig aura, perfekt för dig som söker en doft som utstrålar maskulin elegans.


Interlude Man – Träig/Kryddig
Här har vi en doft som skapar lugn och harmoni med djupa aromer av rök, harts och skog. Är du på jakt efter en doft som ger ett inre lugn och fridfullhet så kommer denna vara perfekt för dig. Doften består av toppnoterna oregano och bergamott, bärnsten, rökelse, cistus och opoponax i hjärtat samt läder, patchouli, sandelträ, agarträ och rökfyllda noter i basen.


Lyric Man – Kryddig
En poetisk komposition av kryddiga och blommiga toner, Lyric Man är en doft för den självsäkra mannen som vill sticka ut ur mängden. Kombinationen av ros, lime, bergamott, angelika, muskotnöt, saffran och rökelse skapar en perfekt balans mellan friskhet och djup. För dig som uppskattar en doft som är både raffinerad och kraftfull kommer denna vara en tiopoängare.


Beach Hut Man – Träig
Transportera dig till kusten med Beach Hut Man. Noterna av apelsinblomma, mint, murgröna, mossa, myrra och trä ger dig känslan av en evighetslång sommarsemester (ja tack). Om du är en äventyrlig person som värdesätter naturen och friheten den ger så kommer denna doft passa dig perfekt.


Epic Man – Kryddig/Träig
Djärv, kryddig och träig, Epic Man är en doft som lockar uppmärksamhet. Med sin blandning av kardemumma, rökelse, spiskummin, saffran, myrra, läder och sandelträ är den en uttalande doft för den mogna och karismatiska mannen.

4 260 kr
4 260 kr
4 260 kr
4 260 kr
4 260 kr

Produkter från artikel