Allt om den heta dofttrenden layering
2023-05-04
Layering är en parfymtrend som bara blir mer och mer populär. Det handlar om att kombinera två eller fler dofter för att få en helt unik doftkombination. Det finns inga rätt eller fel, utan du kan mixa och matcha efter tycke och smak. Blir resultatet inte som du tänkt dig är det bara att testa en ny kombination nästa gång.

Osäker på var du ska börja? Testa att blanda olika doftfamiljer, här är några väl beprövade duos:

Blommig + citrus
Kombinera en blommig doft, som ros eller jasmin, med en citrusdoft, som citron eller grapefrukt. Kanske får du till sommarens favoritdoft?

Träig + kryddig
Blanda en träig doft, som sandelträ eller cederträ, med en kryddig doft, som kanel eller kryddnejlika. Kombinationen ger en varm och mysig doft som är perfekt för vinterhalvåret.

Frisk + kryddig
Bär en frisk doft med till exempel citrus tillsammans med en kryddig doft med kanel eller kardemumma. Resultatet blir oemotståndligt och fungerar lika bra att bära till vardags som fest.

Kryddig + blommig
Blanda en kryddig doft, som patchouli eller bärnsten, med en blomdoft, som ros eller jasmin. Resultatet blir en sensuell doft som är perfekt för en utekväll eller dejt.

Här kan du lära dig mer om doftfamiljerna. Tänk också på att layering inte nödvändigtvis innebär två olika parfymer. Det kan också vara en lotion eller olja tillsammans med en parfym.

Välj mellan färdiga set som är skapade för layering eller välj fritt bland våra travel size-dofter för att sätta samman din unika kombination.
Gåva
Molton Brown
Tillfälligt slut
400 kr
Gåva
Molton Brown
Tillfälligt slut
400 kr
N.C.P
Tillfälligt slut
399 kr
1 000 kr
1 275 kr
319 kr Rek.pris 350 kr

Produkter från artikel