Allt du behöver veta om retinol
2023-05-25
Få ingredienser är mer hypade inom hudvård än retinol – och med all rätt. Retinol har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på bland annat rynkor, solskador och akne. Men hur använder du bäst retinol? Läs vidare så reder vi ut alla frågetecken och tipsar om en ny retinol-produkt som du bara inte får missa.

Först och främst, vad är egentligen retinol? Retinol är en A-vitamin som stimulerar cellförnyelsen i din hud. De små molekylerna går djupt ner i hudens mellanlager och kan därför göra stor nytta. Kort och gott får retinol en äldre hudcell att bete sig som en yngre. Retinol stimulerar också kollagen och elastin, vilket gör att din hud känns mjukare och spänstigare. Rynkor och fina linjer blir mindre framträdande samtidigt som hudtonen blir jämnare med färre pigmenteringar. Dessutom hjälper retinol till att bevara fukt i huden. Det är inte svårt att förstå varför just retinol blivit så hypad!Är du nyfiken på att testa en retinol-produkt? Missa inte The Retinol Serum från Augustinus Bader. Detta lätta serum sjunker snabbt ned i huden och ger en återfuktande känsla. Formulan kombinerar effekten av ren retinol och Augustinus Baders patenterade komplex TFC8® för att ge en friskare och föryngrad hud. Serumet jobbar också med att reducera rynkor, fina linjer och mörka fläckar för en slätare och jämnare hud. Din hud kommer att få ett nytt glow med ökad spänst och fukt. En stor fördel är att formulan ger synbara resultat utan rodnande och obehag, något som annars är vanligt när du börjar använda retinol.Vem kan använda The Retinol Serum? Alla som vill ha en föryngrande effekt på huden eller som besväras av akne. Den fungerar även för känslig hy. Tänk på att din hud kan bli mer känslig för solen när du använder retinol. Använd därför alltid en hög SPF och undvik direkt solljus. Varva gärna med The Serum som innehåller C-vitamin. Använd The Serum på morgonen och The Retinol Serum på kvällen för bästa effekt.

Augustinus Bader grundades av hudläkaren med samma namn och har sedan lanseringen hyllats av skönhetsbranschen världen över. Utifrån forskning om brännskador upptäcktes den banbrytande ingrediensen TFC8® som finns i alla produkterna. Missa inte de ikoniska bästsäljarna The Cream och The Rich Cream som banade väg för varumärkets framgångar. Upptäck mer från Augustinus Bader här.
30ml Nomad Refill (30ml)
Augustinus Bader
3 150 kr
50ml 30ml
Augustinus Bader
820 kr
50ml 30ml
Augustinus Bader
820 kr
Augustinus Bader
3 035 kr

Produkter från artikel