Allt du behöver veta om kollagen i hudvård
2024-01-10
Kollagen är ett av skönhetsvärldens mest omtalade ämnen, framför allt när det kommer till bekämpande av ålderstecken. Kollagen är det strukturella proteinet som ger fasthet, elasticitet och styrka till hud, hår, naglar, ben och bindväv. När vi når tjugoårsåldern börjar den naturliga produktionen av kollagen i kroppen minska successivt, och externa faktorer som UV-exponering, miljöföroreningar och stress kan dessutom påskynda kollagennedbrytningen ytterligare.

Även om det i dagsläget är omöjligt att stoppa den naturliga kollagennedbrytningen helt, så kan vi sakta ner hastigheten i vilken ålderstecken uppstår med rätt slags hudvård. Vi guidar dig till favoriterna från Dermalogica som effektivt bromsar hudens åldrande.Eftersom kollagenets molekylstorlek är för stor för att penetrera huden kan vi i dagsläget inte tillföra kollagen eller öka mängden kollagen som produceras i huden med hjälp av hudvård. Det vi däremot kan göra är att hjälpa huden bevara den kollagen som produceras, och då kommer Dermalogicas nyhet Pro-Collagen Banking Serum in.

Detta serum är speciellt framtaget för att effektivt motverka kollagenförlust orsakad av både miljöfaktorer och ålder. Formulerat med ett kraftfullt Pro-Collagen Preservation Complex bestående av kollagen-aminosyror, Carnosine Dipeptide och antioxidanter skyddar Pro-Collagen Banking Serum huden mot kollagennedbrytande fria radikaler. Näringsgivande ingredienser som Jojoba Ester och polyglutaminsyra boostar hudens fuktbarriär som en synbart spänstigare hud.

Komplettera serumet med en regelbunden hudvårdsrutin för att ge det och din hud de bästa förutsättningarna. Nedan har vi skapat en universell hudvårdsrutin med favoriter från Dermalogica som passar alla som vill jobba på ålderstecken, oavsett hudtyp.Steg 1: Rengöring

Noggrann rengöring är avgörande för hudens välmående, oavsett ålder och hudtyp. Dermalogica Special Cleansing Gel rengör huden skonsamt och effektivt, och passar alla hudtyper.

Steg 2: Exfoliering

När vi exfolierar huden avlägsnas döda hudceller från hudytan, vilket motverkar glåmighet och ger efterföljande hudvård de bästa förutsättningarna att verka djupt i huden. Dermalogica Daily Microfoliant är ett effektivt exfolierande pulver som tack vare lugnande ingredienser är skonsamt nog för daglig användning.Steg 3: Serum

Serum anses ofta vara hudvårdsrutinens mest potenta och resultatgivande produkt, eftersom de vanligtvis sjunker djupare ner i huden än exempelvis fuktkrämer. Applicera 2–3 droppar av Pro-Collagen Banking Serum på ren, torr hud och låt sjunka in innan du fortsätter till nästa steg. Använd morgon och/eller kväll.Steg 4: Fuktkräm och solskydd

Solexponering har visats vara en av de mest skadliga yttre faktorerna för ålderstecken i huden. Därför är daglig användning av solskydd avgörande för att bekämpa dessa. För att fylla ut rynkor och fina linjer, oavsett om de är orsakade av ålder eller så kallade torrhetsrynkor, behövs även fukt och näring.

Dermalogica Prisma Protect SPF30 ger långvarig fukt på djupet samtidigt som den skyddar mot UV-strålning och fria radikaler samt ger huden ett fantastiskt glow tack vare ljusaktiverade ingredienser. Vill du ha en dagkräm som förutom fuktgivande ingredienser och solskydd även aktivt jobbar åldersbekämpande, så är Dermalogica Dynamic Skin Recovery produkten för dig. Denna multifunktionella dagkräm stimulerar kollagensyntesen, stärker hudens antioxidativa skydd mot fria radikaler samt förbättrar hudens spänst och lyster.

Nyfiken på mer? Upptäck allt i Dermalogicas effektiva sortiment här.
Great Deal
75g 13g
Dermalogica
183 kr
Great Deal
Great Deal
Selling fast
250ml 500ml
Dermalogica
147 kr
Great Deal
608 kr

Produkter från artikel