Aktiv kroppsvård – trenden alla pratar om just nu
2024-06-05
Det är tydligt att den aktiva kroppsvården klättrar sig upp i trendtoppen. Från utjämnande niacinamid till effektiv retinol – vi listar våra favoriter vi inte kan klara oss utan.

2022 var året då hudvården tog första plats på prispallen – när det kommer till skönhetstrender. Clean Girl-eran var tydlig, där monokromt, minimalistiskt och långa och skräddarsydda rutiner stod i fokus. Ansiktsvård är en självklar del av många skönhetsentusiasters rutiner – men hur är det med kroppsvård?Det är enkelt – hud är hud! Liksom med många andra produkter finns det en mängd att välja bland – beroende på vad du har för hudtyp och vad du är ute efter för resultat. Nu äntrar vi en ny era där den aktiva och fuktgivande kroppsvården får leda vägen. Vi guidar dig genom våra favoriter som vi inte kan klara oss utan.


Scrolla vidare för att läsa mer om våra handplockade favoriter.Rutinen startar med en bra rengöring

Precis som med ansiktet börjar kroppsvårdsrutinen med en rengöring. Dr Barbara Sturms milda Body Wash rengör skonsamt utan att ta bort naturliga oljor eller fukt från huden, precis som Enchanted Island Body Glow Wash från Rahua ger massvis av fukt toppat av en älskvärd lyster.


Exfoliering för kroppen

Glowing skin is always in – eller hur var det? Med rätt exfoliering kan du få fram en jämn hudton med naturlig lyster, genom att avlägsna döda hudceller från hudens yttersta lager. Har du aknebenägen hud så är Zitbody från Acnemy perfekt för dig. Berikad med en blandning av AHA och BHA som rengör och kontrollerar överflödig olja för att minska och förebygga tecken på akneutbrott.

Om du har problem med hudknottror, så kallad Keratosis Pilatis, så har Smooth Body Lotion från Natalie's Cosmetics en exfolierande effekt och arbetar på hudens översta lager för att mjukt lösa upp förhårdnader. Vi får inte heller nog av Scalp and Body Scrub St Barts från OUAI, som är en exfolierande sockerskrubb som passar för alla hudtyper.Halsbehandling mot ålderstecken

När du vill motverka ålderstecken kan det vara värt att vårda hals och dekolletage. Tripeptide-R Neck Repair från SkinCeuticals är en korrigerande behandling särskilt utvecklad för halsen för att behandla tidiga till mer framskridna synliga tecken på åldrande på halsen.

Vi får inte glömma Elemis Pro-Collagen Neck and Décolleté Balm och Dr Ceuracles halsmask Hyal Reyouth Neck Mask som innehåller 10 typer av Hyaluronsyror och kollagen som fyller på med fukt och plumpar huden inifrån.
 

Bra serum som vårdar på djupet

För att ge huden en extra boost går vi in med ett serum som jobbar på djupet. Instant Booster Skin Changing Body Serum från Bodyologist innehåller bland annat a-vitamin, även kallad retinol, som minskar ålderstecken men även Niacinamid som jämnar ut och ger lyster.Fuktboosta kroppen

Utöver alla aktiva favoriter får vi inte glömma hur viktigt det är med fukt. The Whipp – Ultra-nourishing whipped body cream från MANTLE är magisk för huden. Berikad med sheasmör, hyaluronsyra, jojoba och vitamin E, lämnar den huden mjuk och återfuktad.


Aktiv kroppsolja

Om du hellre satsar på naturliga och ekologiska ingredienser bör du definitivt spana in Better Aging Body Oil från Natalie's Cosmetics. Berikad med Guggul och Backuchiol, en naturlig form av retinol, stimulerar oljan produktionen av kollagen, minskar djupet i rynkor och stärker cellernas kapacitet. Som pricken över i innehåller den även en hög koncentration av E-vitamin med starka antiinflammatoriska fördelar. Den skyddar även din hudbarriär mot miljöstressorer som UV-ljusexponering och luftföroreningar.
179 kr
Natalie's Cosmetics
1 609 kr
Great Deal
Gåva
SkinCeuticals
Tillfälligt slut
1 550 kr Rek.pris 1 630 kr
Nyhet
(275 ml) (50 ml)
Great Deal
36 kr Rek.pris 49 kr
319 kr Ord. pris 399 kr
Natalie's Cosmetics
1 239 kr
Dr. Barbara Sturm
790 kr
959 kr

Produkter från artikel