Acne-hud? Här är produkterna som ska ingå i din rutin

Acne-hud? Här är produkterna som ska ingå i din rutin

Det stämmer att man inte kan tvätta bort acne, men med rätt produkter kan man ge huden rätt förutsättningar för att undvika nya utbrott. Vi har valt ut våra favoriter som håller blemmorna borta och passar hud i olika åldrar.

Mekaniken bakom acne

En av grundpelarna i uppkomsten av acne är att huden producerar ett överskott av talg/fett som sedan fastna i porernas utförsgångar och där blir inflammerade och bildar finnar. Med det åtanke kan det vara frestande att använda starka och uttorkande produkter för att komma till bukt med problemet, men det kan snarast ge omvänd effekt, då uttorkad hud signalerar till kroppen att skapa mer talg för att smörja den och på så sätt hamnar man lätt i en ond cirkel Oavsett ålder bör du därför satsa på en djuprengörande men skonsam tvätt som avlägsnar fett utan att torka ut huden så som Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash som är speciellt anpassad för acnebenägen tonårshud. För den mer mogna huden passar Dermalogica Clearing Skin Wash som är baserad på salicylsyra som är en BHA-syra som varsamt exfolierar huden, vilket också reducerar döda hudceller och fina linjer.

Glöm inte att återfukta

När huden är ren är det dags för återfuktning, något som är extra viktigt för acnebenägen hud av ovan nämnda anledning. Välj en ansiktsåterfuktning som ger ordentligt med fukt åt huden utan att göra den oljig eller fet. Ung hud kan med fördel prova Dermalogica Oil Clearing Matte Moisturizer SPF 15 som både återfuktar och ger skydd mot solen utan att göra hudytan fet. För mognare hud är Dermalogica Oil Control Lotion ett bra val som håller huden matt och silkeslen i timmar.

Punktbehandla!

Att motverka uppkomst av ny acne är såklart grunden, men om acnen redan är faktum är det punktmarkering som gäller. För ilskna tonårsfinnar finns Dermalogica Breakout Clearing Booster som kan användas på enstaka blemmor eller hela drabbade områden. För mogen hud finns istället  Dermalogica Overnight Clearing Gel som precis som namnet antyder, får verka över natten för att trolla bort envisa finnar och motverka att nya uppkommer.

Shop the article

Dermalogica Breakout Clearing Booster (30ml)
Dermalogica Breakout Clearing Booster (30ml)

179 kr 245 kr 245 kr Rek.pris 

8
Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash (177ml)
Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash (177ml)

180 kr 225 kr 225 kr Rek.pris 

9

Share