5 pricksäkra tips till dig med torrt och slitet hår
2024-02-22
Har du problem med torrt, slitet och skadat hår? Vi är här för att hjälpa. Utforska fem experttips och de vanligaste orsakerna bakom ditt hårproblem.

Värmestyling-verktyg, klimat och kemiska behandlingar är några av många orsaker som kan göra håret torrt, skadat och livlöst. Vi hjälper dig att navigera bland alla frågetecken och hur du effektivt kan hantera dem.

Så kan du förhindra håravfall

Håravfall är ett vanligt fenomen som många stöter på under sina liv. En viss mängd håravfall är normalt som en del av den naturliga hårcykeln. En genomsnittlig person tappar mellan 50 och 100 hårstrån om dagen. Detta beror på att håret genomgår olika faser: 

Tillväxtfasen: Nya hårstrån bildas och växer.
Övergångsfasen: Hårstrået slutar växa och förbereder sig för vila. 
Vilofasen: 10 % av håret ligger i vila och lossnar sedan helt naturligt.

När håret når slutet av sin livscykel faller det naturligt av för att ge plats åt nya strån. Om håravfallet ökar, utöver det vanliga, kan det bero på olika faktorer, allt från medicinering, kost, genetiska predispositioner, hormonella förändringar till skadat hår. Genesis-serien från Kérastase erbjuder en innovativ kombination av kraftfulla ingredienser såsom aminexil, edelweiss-stamceller och ingefärsrot, som inte bara stärker hårfibrerna utan även svaga hårrötter.Så reparerar du skadat hår & bevarar färgen

Det finns flera faktorer som kan bidra till torrt och skadat hår. Här är 5 av de vanligaste.

1. Kemiska behandlingar
Frekvent användning av hårfärg, blekning och permanentbehandlingar kan orsaka skador på hårstråna över tid. 

2. Värmebehandlingar
Användning av värmeverktyg såsom plattång, locktång och hårtork utan värmeskyddande produkter kan orsaka skador på håret.

3. Håraccessoarer
Vid användning av hårklämmor eller andra håraccessoarer, som sitter för stramt kan också skada håret och resultera i att det bryts av.

4. Miljömässiga faktorer
Exponering för solens UV-strålar, saltvatten, klorerat vatten eller föroreningar i luften kan göra håret torrt och skört.

5. Hårvård
Precis som huden, behöver du välja rätt produkt efter din hårtyp. Här kan din frisör komma med många bra tips.

Upplever du att ditt hår redan känns torrt och skadat? Redkens ABC-serie stärker försvagade svavelbindningar i håret med hjälp av bland annat citronsyra, samtidigt som den hjälper håret att bevara sin gyllene färg. Perfekt för dig som vill ha ett snabbt och vårdande resultat.Så återställer du hårets struktur och styrka

När håret skadas, förändras dess molekylära struktur som är uppbyggd av peptider. Håret blir skört, mer elastiskt och förlorar sin vitalitet. Tyvärr är de flesta peptider för stora för att effektivt tränga in i fibrerna, men fäll ingen tår. Absolut Repair Molecular-serie, från L'Oréal Professionnel är lösningen på problemet. Genom att bryta ner peptiderna och injicera deras komponenter separat i hårfibern når produkten ner längre än vanliga reparerande masker – för att återuppbygga hårstråets molekylära struktur. Serien som består av tre steg; schampo, serum och mask, är faktiskt inspirerad av hudvårdsserum. Serum är det steget i rutinen som vårdar på djupet. Resultatet? Du lämnas med ett fylligt hår med förtrollande lyster.Matrix miracle Creator – Förkorta din rutin med hela 20 steg

En must-have i beauty-skåpet? Matrix Miracle Creator är en leave-in spray som erbjuder hela 20 (!) fördelar, inklusive att reda ut håret, skydda mot värme, förbereda håret för stylingprodukter, tillföra glans, minska statisk elektricitet och förkorta föningstiden – listan är lång. Perfekt för dig som vill ha en lätt och vårdande rutin som ger håret glans och motverkar brustna hårstrån. Spraya produkten i handdukstorkat hår, kamma igenom och styla sedan som vanligt.

Nedan hittar du flera av våra favoriter för skadat hår.
Great Deal
413 kr Rek.pris 465 kr
Great Deal
204 kr Rek.pris 255 kr
Great Deal
450 kr Rek.pris 560 kr
Great Deal
Great Deal
409 kr Rek.pris 495 kr
Great Deal
300 ml 500 ml
L'Oréal Professionnel
319 kr Rek.pris 400 kr
Great Deal
Selling fast
315 kr Rek.pris 445 kr
Great Deal
579 kr Rek.pris 695 kr
Great Deal
628 kr Rek.pris 745 kr
Great Deal
Great Deal
579 kr Rek.pris 695 kr
Great Deal
475 kr Rek.pris 505 kr

Produkter från artikel