Bangerhead
Välj avdelning

Villkor

The important stuff

Roligt? Kanske inte, men viktigt trots det. Här hittar du Bangerheads köpvillkor som du godkänner när du genomför ett köp hos oss. Självklart är du som kund viktigast och vi gör allt för att göra villkoren så fördelaktiga för dig som möjligt. Vi erbjuder bland annat gratis frakt och 30 dagars öppet köp!  Love you!

Tillämpning och konsumentskydd

De allmänna villkoren tillämpas på det köpeavtal som du som konsument sluter med Bangerhead AB, organisationsnummer 556744-5316, nedan kallat Bangerhead. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) samt från och med 25 maj 2018 dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.bangerhead.se. Vid en eventuell tvist mellan Bangerhead och dig som kund följs Allmäna Reklamtionsnämndens rekommendationer.

Bangerhead strävar efter att informationen på Webbsidan alltid ska vara så korrekt som möjligt, men reserverar sig dock för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Webbsidan, såsom exempelvis fel i produktbeskrivning, innehållsförteckning, felaktiga priser, och/eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Vid missbruk eller otillbörligt bruk av rabattkoder förbehåller bolaget sig rätten att häva köpet eller efterfakturera motsvarande belopp. Bangerhead har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst.

Frakt och leverans

Beställningar på Bangerhead till adress i Sverige har oftast flera fraktalternativ och alltid minst ett alterantiv som har gratis frakt. För att erhålla gratis frakt behöver du handla för minst 149 kr. Beställningar skickas från vårt lager varje vardag. Om du gör din beställning på fredag eftermiddag eller på en helgdag skickar vi beställningen nästföljande vardag.

Nedan följer en lista med de fraktalternativ som Bangerhead för tillfället erbjuder - observera att alternativen kan komma att ändras och uppdateras 
Gratis frakt sker med Posten Varubrev och leveranstiden är 3–8 vardagar. Snabbfrakt erbjuds med Posten Mypack. Kostnaden för snabbfrakten är 19 kronor och leveranstiden 1–2 arbetsdagar. För företagspaket tillkommer en fraktavgift 39 kronor

Budbee

För kunder i Stockholm och kranskommuner erbjuder Bangerhead hemleverans för alla order över expressfraktgränsen! Detta är vårt allra snabbaste fraktsätt och levererar dina produkter hem till dörren eller till din arbetsplats.- Hemleverans till din dörr.
- Leveranstid 1–2 arbetsdagar.
- SMS-avisering, möjligt att följa leveransen direkt på karta i mobil/dator och chatta med leveranssupport.
- Paket lämnas vid dörr om du inte är hemma alt. sker bokning av ny leveranstid genom Bangerheads kundtjänst.

Observera att Bangerhead inte ansvarar för paket som lämnas utanför dörren, i trapphus eller dylikt. Vid eventuellt stöld, skadat eller bortstädat paket är det du som ansvarar och bär risken från det att chauffören lämnat ditt paket. 

BEST Hemleverans

Hemlverans med Best där SMS skickas ut med länk till språning. Du kan enkelt följa din leverans i realtid.

- Hemleverans med bud
- Leverans på angiven adress på vald tid
- Tillgänligt för ca 70 % av Sveriges befolkning

Observera att Bangerhead inte ansvarar för paket som lämnas utanför dörren, i trapphus eller dylikt. Vid eventuellt stöld, skadat eller bortstädat paket är det du som ansvarar och bär risken från det att chauffören lämnat ditt paket.

Lägsta köpgräns

Bangerhead tillämpar en lägsta köpgräns på 149 kronor.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett mail till den e-post adress du angivit vid ditt köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vår kundtjänst.

Leveranstid

Med Posten Varubrev är leveranstiden är 3–8 dagar. Snabbfrakt med Posten Mypack har en leveranstid på 1–2 arbetsdagar. Om beställaren bor norr om Sundsvall samt om avisering görs via post kan det tillkomma en dag. Om ordern läggs efter klockan 12 skickas paketet iväg från vårt lager dagen därpå. Om en försändelse mot förmodan blir väsentligt försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet.

Justering av order

Vid eventuella justeringar av en order (inklusive per telefon) samt tillkommande avgifter, t.ex. för icke upphämtat paket (outlösta paket), har vi rätt att fakturera eventuell tillkommande kostnad (oavsett vilken betalmetod som använts tidigare). Faktura kan utfärdas av oss eller vår samarbetspartner och ska betalas inom 14 dagar. Om betalningen uteblir debiteras påminnelseavgift om f.n. 60 kr, samt dröjsmålsränta enligt vid var tid gällande referensränta med ett tillägg om 24,00 procentenheter. Fordran får överlåtas, belånas och pantsättas till annan. Om vi fakturerar så genomför vi en kreditprövning av dig som kund (i förekommande fall med hjälp av vår samarbetspartner), vilket kan innebära att en kreditupplysning tas och att fakturabetalning i vissa fall nekas.

Outlöst paket

Outlöst paket debiteras med avgift på 149 kronor för att täcka de fraktkostnader som ett icke uthämtat paket innebär. Ditt paket ligger normalt i 1421 dagar hos postombudet innan de skickas tillbaka till vårt lager.

Betalningssätt

Du kan välja kortbetalning (Visa / Mastercard), Paypal, fakturabetalning och delbetalning via Qliro samt direktbetalning (Trustly). Vid fakturabetalning hänvisas till Qliros köpvillkor för faktura här och för Qliro konto och delbetalning här

Betalningsalternativ i samarbete med Qliro

När du väljer att betala ditt köp med något av följande betalalternativ, accepterar du att Qliro behandlar dina personuppgifter. Se Qliros integritetspolicy för en närmare beskrivning av Qliros personuppgiftsbehandling.

Qliro faktura 

Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas via e-post till den mejladress du anger vid köpet. Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift. Vid fakturaköp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit.

Qliro företagsfaktura

Betalningstid för faktura är 30 dagar från att ordern skickats från butiken. Fakturan skickas via epost eller brev när ordern skickas. Det är du som kredittagare som ansvarar för att betalningen inkommer inom angiven tidsram enligt de villkor du godkänt vid val av betalningsalternativ ”faktura”.
Vid utebliven betalning från näringsidkare/juridisk person debiteras förseningsersättning i enlighet med lag (1981:739) om ersättning för inkassokostnader m.m., samt dröjsmålsränta enligt vid var tid gällande referensränta med ett tillägg om 24,00%.

Qliro Konto och Qliro Delbetalning

När du väljer delbetalning får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.

Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Qliro AB sammanställer dem på en månadsfaktura som skickas till dig. Du kan när som helst under delbetalningstiden betala hela din kvarvarande skuld.

Följande alternativ finns för delbetalning
Betalsätt 3 mån 6 mån 12 mån 36 mån Konto
Uppläggningsavgift 95 SEK 195 SEK 295 SEK 395 SEK 0 SEK
Aviavgift 29 SEK 29 SEK 29 SEK 29 SEK 29 SEK
Årsränta 0% 0% 0% 9,95% 19,90%
Exempel vid köp om 5000 SEK
Effektiv ränta 24,01% 27,92% 25,52% 30,00% 33,77%
Att betala per månad 1727 SEK 895 SEK 470 SEK 203 SEK 486 SEK
Total kostnad 5182 SEK 5369 SEK 5643 SEK 7303 SEK 5833 SEK


Kortbetalning

Kortbetalningar sker i system som uppfyller krav enligt säkerhetsstandarden PCI-DSS. För information om din betalning kontakta Qliro via kontaktuppgifterna på https://www.qliro.com/ Du kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift. Kreditkortsbetalning hanteras av vår betalningspartner Qliro för att garantera snabb och säker betalning. För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Så här går det till: 1. Välj Kreditkort som betalningsmetod i kassan. Du länkas nu till Qliros säkra betalningsserver. 2. Välj typ av kreditkort, ange kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (CVV) samt namn på kortinnehavaren. Vänligen observera att vid användande av e-kort bör du ange minst två månaders giltighetstid. 3. En kontroll genomförs så kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet. 4. Köpsumman reserveras först på ditt konto. 5. Det reserverade beloppet förs över till ”Butik” när varorna skickas från lagret.

Qliro fullständiga villkor

Qliros fullständiga villkor för konto och delbetalning hittar du här.
Se också Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation.

Qliro "köp nu, betala senare"

Köp nu - Betala Senare
Ränta 0 %
Uppläggningsavgift 39 kr.
Inga ytterligare avgifter tillkommer.

Fakturan skickas med e-post i mitten av kampanjmånaden. Vid försenad betalning skickas en påminnelse till dig och det utgår en förseningsavgift om 135 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift. Vid köpet förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Qliro AB. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om kreditköp.Ränta 0 %.

Direktbanksbetalning med Trustly

Handla och betala direkt från ditt bankkonto. Så här går det till: 1. Välj Trustly som betalalternativ i kassan 2. Ange vilken bank du använder dig utav och identifiera dig sedan med bank-id eller säkerhetskod över en säker och krypterad anslutning 3. Välj sedan vilket konto du vill betala från (t.ex. sparkonto eller lönekonto) och bekräfta köpet. 4. Köpesumman dras direkt från det angivna kontot och en orderbekräftelse skickas ut.

Prissättning och kampanjer

Alla priser på Bangerhead är inklusive svensk moms (25%). Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter som anges separat. Bangerhead.se förbehåller sig rätten att löpande ändra priser på samtliga varor i vårt sortiment, både till det högre och till det lägre. Bangerhead reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella fel i bilder, produktbeskrivning eller teknisk specifikation och felaktiga priser samt prisjusteringar. Bangerhead äger rätten att korrigera sådana eventuella fel och uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara kommer Bangerhead meddela kunden om detta och invänta kundens godkännande alternativt annullera ordern. Bangerhead kan från tid till annan erbjuda kampanjer på specifika varor. Samtliga kampanjer hos Bangerhead gäller så länge kampanjen är aktiv eller så långt lagret räcker om inte annat är specificerat i produktbeskrivningen. Bangerhead förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning eller felaktiga saldon. 

Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor. På Bangerhead har du rätt att ångra ditt köp upp till 30 dagar.

Du har 30 dagars öppet köp från den dagen du har mottagit ditt paket, under förutsättning att produkten skickas tillbaka i oförändrat skick och i oskadad originalförpackning. I de fall produkten är förseglad ska den vara obruten. Kontakta kundtjänst för att returnera dina varor. Fraktkostnader och expeditionsavgifter för returförsändelsen står konsumenten själv för. Returadress är:

Bangerhead
C/O Reach Logistics
Viaredsvägen 24
504 64 Borås

Varan är i kundens ägo tills vi mottagit returen, därför är det viktigt att varan inte kommer till skada under frakten. Kunden står för eventuella skador under transporten. Vi rekommenderar alla våra kunder att skicka spårbara paket för kundens säkerhet. Notera att returen ska skickas direkt till vårt lager, inte till ett postombud. Kontakta ditt närmaste postombud för närmare uppgifter. Har du frågor angående ångerrätt/retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Vid eventuella justeringar av en order (inklusive per telefon) samt tillkommande avgifter, t.ex. för icke upphämtat paket, har vi rätt att fakturera eventuell tillkommande kostnad (oavsett vilken betalmetod som använts tidigare). Faktura kan utfärdas av oss eller vår samarbetspartner och ska betalas inom 14 dagar. Om betalningen uteblir debiteras påminnelseavgift om f.n. 60 kr, samt dröjsmålsränta enligt vid var tid gällande referensränta med ett tillägg om 24,00 procentenheter. Fordran får överlåtas, belånas och pantsättas till annan. Om vi fakturerar så genomför vi en kreditprövning av dig som kund (i förekommande fall med hjälp av vår samarbetspartner), vilket kan innebära att en kreditupplysning tas och att fakturabetalning i vissa fall nekas.

Reklamation & garanti

Om du fått hem en vara som visar sig vara defekt eller felaktig på något vis kan du returnera denna helt utan kostnad. Reklamationer ska göras inom 30 dagar från det att ordern mottagits. När den defekta varan har levererats till Bangerhead skickar vi ut en ny produkt, alternativt återbetalar totalbeloppet.

Det tar 13 bankdagar för pengarna att sättas tillbaka in på kontot.  Märk reklamationspaketet tydligt med Bangerhead, se till att din följesedel finns med i paketet. Paketet skickas till:

Bangerhead
C/O Reach Logistics
Viaredsvägen 24
504 64 Borås

Vi rekommenderar alla våra kunder att skicka spårbara paket för kundens säkerhet. Varan är i kundens ägo tills vi mottagit returen. Har du frågor angående ångerrätt eller retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst!

OBS! Vill du reklamera en produkt från ghd?
Följ då denna länk:  https://www.ghdhair.com/se/help/returns

Transportskador

Bangerhead ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Vid mottagande av försändelsen är det därför viktigt att kontrollera att paketet inte är transportskadat.

Återbetalning

Vid ångrat köp får beställaren sina pengar tillbaka inom 30 dagar från den dag då Bangerhead mottagit meddelandet om reklamation eller ånger. 

Personuppgiftspolicy

Bangerhead ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen och EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Genom godkännande av köpeavtalet eller registrering av konto hos Bangerhead samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden och information via sms, e-mail eller annan direktreklam som skickas direkt från Bangerhead eller via någon av Bangerheads tjänsteleverantörer som tillhandahåller tjänster/system för utskick. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få erbjudanden. Vill du avstå från sms eller nyhetsbrev kan du själv ändra detta under "Mina sidor". Läs mer om vår personuppgifts- och integritetspolicy här

Åldersgräns

Man måste vara över 18 år för att få handla på Bangerhead utan förälders medgivande.

Cookies

Den här webbplatsen innehåller cookies. En cookie är en en liten textfil som lagras på din dator som bl.a. berättar för oss om ditt användarnamn hos oss samt om du är en ny eller återkommande besökare till butiken. Din webbläsare måste acceptera cookies, annars kommer du inte kunna lägga några varor i din varukorg. Har du några problem eller frågor kring detta kan du alltid vända dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Säkerhet

Bangerhead.se är krypterad med Verisign 256-bitars SSL-skydd vilket syns i URL-fältet, vilket skyddar dig som konsument från osäker hantering av personuppgifter.

För betal- och kreditkort använder vi oss av företaget DIBS Payment Services AB, som är leverantör av säkra betallösningar på internet. DIBS är ledare inom betaltjänster i Norden. När du handlar hos oss förflyttas du till en krypterad säker sida där betalningen sker. Inga kontouppgifter eller personuppgifter lagras av oss. Kortbetalningarna innefattas av säkerhetsstandard 3D-Secure som är en säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för att säkerställa säkra betalningar över internet.

💄 Dessa erbjudanden vill du inte missa. Klicka här > 💄