Monica Jonssons favoriter

Tjejtidningen Solos skönhetsredaktör och bloggare Monica Jonsson har koll på det som gör dig snyggare - och räds aldrig att stå upp för skönheten när det bryter ut till orkan i media. Med sin extrema know-how-when-what och where listar hon sina fem favoritprodukter - med utförliga motiveringar!
1. Redken All Soft Heavy Cream
Det här måste vara världens bästa inpackning när håret känns risigt och torrt - det blir som nytt igen och topparna liksom "lappas" ihop. Visst är den lite dyr men också superdryg. Redkens All soft-serie är för övrigt en av mina all time favvos på grund av den helt ljuvliga doften.
2. Matrix Biolage Hydrating Shampoo
Med ett riktigt fuktgivade schampo behöver man dock inte följa upp med inpackningar alltför ofta, och favoriten kommer från Matrix. Det doftar lite spa-aktigt och får håret att kännas superlent, återfuktat och glansigt. Ett frisörschampo som är helt suveränt och lite mer prisvärt än många andra.
3. ghd IV Styler
Plattängernas tid är förbi, nu är det så kallade 'stylers' som gäller. Med detta menas att du kan platta, locka, göra vågor eller bara släta till med ett och samma verktyg. ghd gör Rolls royce-varianterna när det kommer till stylers, och det roliga är att deras bästsäljare kommer i limited edition-utföranden flera gånger per år.
4. TIGI Bed Head Small Talk
Som ni kanske redan har märkt är det här med doft viktigt för mig, och TIGI gör produkterna med de kanske mest oslagbara och aptitligaste doftsammansättningar av alla. Jag gillar deras vårdande leave in-cremer, och den här funkar även som en så kallad 'soft styling-produkt' då den får håret att svälla en aning samt binder ihop hårstråna. Kladdiga sprayer och geléer är ingenting för mig...
5. Kérastase Sérum Nutri-Sculpt
Pricken över i:et när man stylat klart håret är ju att addera lite extra glans till längderna, och Kérastase är experten på detta. Det här glansserumet gör att håret ser nyklippt ut trots att det var för länge sedan man gick till frisören, det gör verkligen underverk med torra toppar!