Guide: Välj rätt hårmask för din hårtyp
2023-12-22
Inpackningar är oftast mer potenta än både balsam och leave in-produkter, och är därför ett hårvårdssteg värt att investera i. Med en hårmask kan du ge håret en extra boost av vad det verkligen behöver, oavsett om det är fukt, reparation eller lite extra näring. Vi delar med oss av några av våra absoluta favoriter och guidar dig till rätt hårmask för just din hårtyp.Davines OI Hair Butter: En mjukgörande näringsboost för alla hårtyper

Bäst för:
Alla hårtyper som behöver djup näring, antioxidantskydd och frisskontroll.

Denna intensivt vårdande hårinpackning är en av våra allround-favoriter. Den är berikad med Roucou-olja som med sitt höga innehåll av betakaroten jobbar på hårets struktur samt främjar dess tillväxt. Den smörliknande formulan bekämpar effektivt friss och lämnar håret mjukt, följsamt och med en ny glans. Den innehåller även ett antioxidantskydd mot UV-strålar.

Användning:
Denna mask kan användas på tre olika sätt beroende på din hårtyp och ditt hårs behov. För medeltjock till tjockt hår rekommenderas applicering i fuktigt hår efter schampo. Låt verka i 5–10 minuter innan du sköljer ur noggrant. Har du ett tunnare hår kan du med fördel applicera masken i torrt hår och låta den verka i 10 minuter innan du tvättar med schampo och balsam. För extra näring kan du även använda masken både före och efter schampo.OUAI Fine to Medium Hair Treatment: Lätt återfuktning och reparation

Bäst för:
Fint eller tunt hår som är frissigt och skadat, och som behöver lätt fukt.

Känner du att ditt hår ofta tyngs ner av hårmasker? Då är detta masken för dig – Fine to Medium Hair Treatment innehåller en närande blandning av bland annat sheasmör, panthenol och hydrolyserat keratin som gör håret mjukt och glänsande utan att addera extra vikt. Här får du alltså fukt, reparation och frisskontroll utan att behöva kompromissa med volym eller struktur.

Användning:
Applicera i handdukstorrt hår efter schampo och låt verka i 5 minuter. Skölj med svalt vatten för att bättre hålla fukt och glans i håret.

Aveda Botanical Repair Intensive Strengthening Masque Rich: Intensiv reparation

Bäst för:
Medeltjockt till tjockt hår i behov av intensiv reparation och vård.

Denna intensiva mask, berikad med växtbaserade teknologier och 2x växtlipider, verkar djupt reparerande på håret redan vid första användning. Den stärker hårets struktur inifrån och åtgärdar skador över alla lager av hårfibern. Dess härligt smöriga konsistens ger intensiv näring, vilket gör håret synligt friskare, mjukare och slätare.

Användning:
Applicera i fuktigt hår efter schampo. Låt verka i 2–5 minuter och skölj noggrant.Noir Stockholm Epic Treat Deep Conditioning Treatment Mask: Nytt liv till kemiskt behandlat hår

Bäst för:
Matt, torrt eller kemiskt behandlat hår som kräver intensiv reparation.

En lätt men ändå kraftfull mask designad för att vitalisera skadat hår. Skyddande botaniska extrakt, proteiner och aktiva ingredienser jobbar på kluvna hårtoppar, rekonstruerar och ger djup näring till kemiskt behandlat hår. Berikad med organiska oljor från camelia, macadamia och argan, Pinot Noir Druvkärneextrakt och Sea Moss.

Användning:
Krama ut överflödigt vatten ur nytvättat hår och massera in produkten i längderna. Låt verka i 3–5 minuter och skölj noggrant.

Re-Born Hairsolution Black Mud Mask: Balanserande och lugnande mask för hårbotten

Bäst för:
En irriterad, obalanserad eller torr hårbotten med mjäll.

Denna mineralrika hårmask är till för dig med en obalanserad hårbotten, om det så är i form av klåda, torrhet eller mjäll. Formulan är berikad med svart lera från Döda havet, som är rikt på hela 26 olika mineraler. Dessa jobbar för att effektivt minska irritation och klåda i hårbotten, stimulera mikrocirkulationen och hårväxten samt tillföra näring och fukt.

Användning:
Efter schampo, vrid ur överflödigt vatten ur håret och massera in en generös mängd av produkten i hela hårbotten. Applicera en nylonmössa eller en varm handduk över huvudet och låt verka i 5 minuter. Skölj med ljummet vatten.


Utöver dessa hittar du många fler professionella och effektiva hårmasker i vårt sortiment. Spana in hela kategorin här.
Gåva
420 kr
385 kr Rek.pris 389 kr
389 kr
200ml 450ml
112 kr Rek.pris 140 kr
Re-Born Hairsolution
359 kr Ord. pris 449 kr

Produkter från artikel