Murad Syror i sommar

Svaret är alltid solskydd.

Använder du idag någon syra i din hudvård och osäker på hur bra det egentligen är under sommarhalvåret? Som bekant så gör syror din hy mer känslig vilket kan resultera i ökad risk för solskador. Men lösningen är enkel. Den stavas UV-skydd. Har du däremot planerat en solsemester med långa dagar i solen så rekommenderar vi starkt att undvika hudvård med syror ett tag för att vara på den säkra sidan gällande hudpigmenteringar. Kom ihåg att sluta med dina syror i god tid innan huden utsätts för intensiv solexponering så din hy hinner balansera sig igen. Nedan har vi samlat lite tips hur du kan tänka kring UV-skydd, syror och solexponering.


Solexponering.

Givetvis ska du alltid undvika intensiv solexponering men vi vet att man ibland kan råka hamna på stranden runt lunchtid ändå av någon underlig anledning. I denna typ av situation bör du helt undvika syror i din hudvård för att du inte ska få några solskador. Du ska definitivt undvika starkare syror som retinol för att helt slippa hudpigmenteringar etc.


Solskydd.

Men att använda syror i det vardagliga livet är inga konstigheter, nyckeln är bra och hög solskyddsfaktor. Vi rekommenderar SPF50 och att applicera rikligt med UV-skydd, inget tillfälle att snåla med produkt. Kom även ihåg att återapplicera eftersom solskydd har en tendens att tappa i effekt efter några timmar, så alltid bra att ha en mindre flaska on-the-go också.


Syror.

Syror i hudvård är kanske inget du är främmande för sedan tidigare, däremot vill vi tipsa om några som kan vara lite extra bra i sol och värme. Känner du att du ofta får blemmor just under sommarhalvåret är det vär att det testa niacinamide och salicylsyra som båda fungerar utrensande och porsammandragande. Hyaluronsyra (trots sitt namn) är ingen egentlig syra men är en helt fantastisk fuktbooster som hjälper din hy att bibehålla vätskan.

Shoppa tipsen.

Filter
Pris
500 - 749 kr
Stäng och visa produkter
Produktserie
Murad Environmental Shield
Stäng och visa produkter
1 produkter
Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF50 (50ml) Y

Upp till 25% rabatt på utvalda varumärken >