Vi gick över till dubbelrengöring i en veckas tid - det här är resultatet

Vi gick över till dubbelrengöring i en veckas tid - det här är resultatet

Dubbelrengöring är den senaste hypen i beautyvärlden, men är det värt de extra minuterna? Vi testade i en vecka och delar mer än gärna med oss av resultaten.

Dubbelrengöring för nybörjare

Dubbelrengöring, eller double cleansing som det också kallas, är en tvätt-teknik med rötter i Asien som sägs vara extra bra om du utsätter huden för till exempel smuts i form av avgaser och feta krämer så som solskydd. Tekniken går ut på att du först tvättar ansiktet med en mer rengörande oljebaserad produkt för att få bort all makeup och annat som samlats i ansiktet under dagen. Därefter tvättar du återigen ansiktet med en vattenbaserad, gärna löddrande, produkt för att avlägsna oljan och eventuella rester med den. Detta sägs göra att uppföljande vårdande produkter, så som serum och hudcrèmer, får bättre möjlighet att gå in ordentligt i huden.

Efter en tvätt

Nackdelarna först: det tar lite längre tid än vanligt, dels eftersom vi utökat till två produkter för rengöring, men också för att själva rengöringen skall göras noggrant. I ren tidsåtgång handlar det om ca 2 minuter, vilket ändå får anses vara överkomligt. Den dominerande känslan efter första tvätten är dock upplevelsen av hur REN huden är! Det märks även tydligt på handduken där inte minsta sminkrest går att skåda.

Efter 3 dagar

När några dagar har gått har jag vant mig vid det extra steget i rengöringen och reflekterar knappt över det. Annars är fortsatt den överväldigande upplevelsen att huden känns mycket renare. Jag upplever också paradoxalt nog att huden känns något mindre torr, kanske för att mitt serum bättre kan tränga in i huden när den är helt ytren?

Efter en vecka

När testveckan kommit till sitt slut står det helt klart att det här är en rutin jag inte kommer att släppa i första taget. Huden känns verkligen otroligt mycket renare efter varje tvätt och ansiktet har fått en aning ny glow redan efter en vecka. Double Cleansing FTW!

 
Sugen på att testa själv?

Vill du veta vad dubbelrengöring kan göra för din hy? Vi listar produkterna som passar perfekt till dubbelrengöring! 

Tre härliga oljerengöringar:

Mizon Great Pure Cleansing Oil

Caudalíe Makeup Removing Cleasing Oil

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil


Tre löddrande cleansers:

Bliss Faboulous Foaming Face Wash

Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry or Sensitive

Biotherm Biosource Foaming Water

 

 

Shop the article

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil (200ml)
Caudalie Make-Up Removing Cleansing Oil (150ml)
Caudalie Make-Up Removing Cleansing Oil (150ml)

167 kr 210 kr 215 kr Rek.pris 

3
Biotherm Biosource Self-Foaming Micellaire Cleansing Water (150ml)

Share