Vet du hur man egentligen ska applicera rouge?

Vet du hur man egentligen ska applicera rouge?

Även om rougetrenderna varierar med åren finns det några grundregler till hur du applicerar rouge på bästa sätt för att framhäva dina kinders naturliga rosighet. Vi ser till att du får stenkoll på dem.

Grunda rätt

Beroende på vilken typ av rouge du har valt är det också viktigt att anpassa i vilket steg du väljer att applicera det. Har du en krämig produkt, till exempel ett stift eller mousse appliceras det enklast ovanpå en flytande bas, innan puder. Väljer du istället ett puderrouge lägger du med fördel på det efter ditt vanliga puder.

Maximal effekt

Enbart rouge piggar definitivt upp, men vill du verkligen låta ditt rouge komma till sin absoluta fördel är det en trestegsraket bestående av brozer, highligter och rouge som gäller. Bronzern bör appliceras under kindbenet för att skapa en tydligare definierad ansiktsform, och highlightern placeras högst upp på kindbenet för att ytterligare lyfta fram det.

Perfekt placering

För rosiga kinder som ser naturligt rodnande ut bör du applicera rouget mitt på kindens ”äpple”. Det hittar du enklast genom att le stort, då det blir den mest framträdande delen av kinden. Applicera rouget med en mediumstor borste för bästa kontroll.

Våra rougefavoriter

Clarins Skin Illusion Blush

the Balm Down Boy

NYX Professional Makeup Ombre Blush

e.l.f. Cosmetics Blush Palette

 

Shop the article

theBalm Boy´s Blush
Downboy Cabanaboy Fratboy
theBalm Boy´s Blush

215 kr

1
NYX Professional Makeup Ombre Blush
NYX Professional Makeup Ombre Blush

fr. 83 kr fr. 119 kr

0
e.l.f Cosmetics Blush Palette
Light Dark
e.l.f Cosmetics Blush Palette

109 kr

0

Share