Tvättar du håret varje dag? Tänk om!

Tvättar du håret varje dag? Tänk om!

Åsikter och rutiner går isär när det gäller vårt hårsvall och hur ofta det bör rengöras. Olika hårtyper kräver olika behandling, men att de flesta tvättar för ofta är experterna överens om. Precis som huden producerar hårsäckarna talg för att återfukta håret. Tvättar du håret varje dag blir det uttorkat och kroppen producerar mer talg för att balansera upp vilket gör att håret kan kännas ofräscht och fett.

Det hänger på håret

Att schamponera håret cirka två gånger i veckan kan vara en bra måttstock men det beror också på vilken hårtyp du har. Är håret väldigt tunt och fint kan det ofta kännas smutsigt snabbare än ett tjockt hår. Känner du igen dig och inte kan låta bli att tvätta det ofta rekommenderas ett mildare schampo och ett balsam med rejäl återfuktning. Prova till exempel Davines OI Conditioner som är ett ekologiskt balsam utan parabener. Det fungerar nästan som en inpackning och gör håret otroligt mjukt och glansigt.

Lockigt hår har en tendens att bli mycket torrare än rakt hår och ska tvättas väldigt sällan. De gånger du tvättar bör du alltid ha i en olja eller kräm efteråt för att få fram glansen. Moroccanoil Treatment gör underverk för svallet och är perfekt för dig som har torrt och slitet hår.

Double up!

Hur du tvättar håret har också betydelse för hur snabbt det blir smutsigt eller uttorkat. Schamponera alltid två gånger, först för att få bort produktrester och talg, sedan för att stimulera hårbotten och få håret helt rent. Det är också viktigt att rengöra varsamt och inte gnugga in schampot. Använd gärna Maria Nila Care Shampoo Structure Repair som är skonsam för håret och återfuktar torrt, färgat och skadat hår.

Skippa längderna

Det är inte nödvändigt att massera in schampo på längderna, fokusera på hårbotten och låt smutsen på längderna rinna av när du sköljer. För att boosta håret ordentligt bör du också använda hårinpackning en gång i veckan. REF Ultimate Repair Masque är fullproppad med godsaker och gör torrt och skadat hår babylent.

Shop the article

Davines OI Conditioner (250ml)
Davines OI Conditioner (250ml)

279 kr

2
REF Ultimate Repair Masque (200ml)
REF Ultimate Repair Masque (200ml)

230 kr 270 kr

0
Maria Nila Structure Repair Shampoo
350ml 100ml 1000ml
Y
Maria Nila Structure Repair Shampoo

fr. 119 kr

2
Moroccanoil Treatment
100ml 25ml
Moroccanoil Treatment

fr. 161 kr fr. 169 kr

1

Share