Steg-för-steg: Svinsnygg svinrygg

Steg-för-steg: Svinsnygg svinrygg

Svinryggen är en riktig klassiker som aldrig är fel i festliga sammanhang oavsett om det står julfest eller nyårsbaluns på schemat. Tar man hjälp av två sminkborstar blir den dessutom riktigt enkel att fixa själv. Jag har satt ihop en steg-för-steg-guide som hjälper dig att få till denna svinsnygga festfrisyr på nolltid – enjoy!


 1. Börja med att borsta håret och lägg det i den bena du trivs bäst i. Jag tycker att det är fint med snedbena till uppsättningar. Spraya gärna håret med en produkt som ger textur för att underlätta uppsättningen om ditt hår är halt/glatt.

 2. Dela håret i en bena från hjässan ner till öronen på båda sidor.

 3. Fäst undan dessa partier med en klämma eller hårnål.

 4. Tupéra den bakre sektionen uppe på hjässan och längs med sidorna vid benan. Tupéra ordentligt och oroa dig inte om du ser galen ut i det här steget – då är du på rätt väg! Använd gärna en volymspray eller ett volympuder för att få upp höjden ytterligare och skapa hålbarhet. Jag är besatt av Redken Quick Tease 15 som brukar kallas ”tupéring på flaska”.


 1. Använd en borste med tät borst, som till exempel svinborst, för att försiktigt borsta överhåret slätt. Om du råkar borsta för mycket av volymen är det bara att gå på och tupéra igen.

 2. Plocka fram två avlånga, pennliknande föremål, det går till exempel bra att använda ätpinnar, pennor eller som här, sminkpenslar.

 3. Dra allt hår i den bakre sektionen åt ena sidan, kläm fast håret mellan penslarna så långt ut du kan, utan att det ramlar ur. Har du uppklippta sektioner i håret kommer du att behöva sätta dem längre in än om håret är jämnlångt för att få med allt.

 4. Håll ett fast grepp om penslarna och rulla dem in mot hårbotten.
 1. Sikta på att få din svinrygg så centrerad som möjligt, och låt topparna sticka ut ovanför.

 2. När du är nöjd med placeringen, använd den ena handen för att hålla fast svinryggen medan du använder den andra för att sätta in hårnålar hela vägen längst med ”rullen”.

 3. När penslarna sitter kvar av sig själv och frisyren känns stabil har du använt nog hårnålar.

 4. Dra försiktigt ur penslarna uppåt. Säkra med extra hårnålar om det behövs.

 1. Vik in topparna i rullen och använd fingrarna för att försiktigt dra rullen över topparna och jämna ut håret så att det ligger snyggt. Säkra med hårnålar.

 2. Nu är det dags att fästa bak de främre sektionerna. Spraya gärna med lite hårspray för att undvika små flygiga hårstrån. Fäst håret bakom öronen med hårnålar, och göm topparna under rullen.

 3. Känn efter så att allt sitter på plats som det ska och avsluta med hårspray för extra stadga.

 4. Pynta med ett diadem (eller kanske glitterspray till nyår) eller lämna frisyren som den är. Färdigt!  

Shop the article

Redken Quick Tease 15 (181ml)
Redken Quick Tease 15 (181ml)

188 kr 250 kr 250 kr Rek.pris 

3

Share