Steg för steg: så här ger du volym till tunt hår

Steg för steg: så här ger du volym till tunt hår

Drömmer du också om en svallande hårman, men möts av platt eller tunt hår i spegeln? Vi har samlat knepen och valt ut de bästa produkterna som ger dig va-va-voom-hår i fem enkla steg.

Steg 1: Tvätta rätt

Att använda rätt produkter vid tvätt är det första steget till voluminöst hår, och kan göra hela skillnaden. Tunna hårstrån kan lätt tyngas ner av produkter för skadat eller torrt hår, och bör istället tvättas med volymgivande schampo och balsam. KMS Addvolume Shampoo rengör håret skonsamt samtidigt som det vårdar och lyfter det. Avsluta med skumbalsamet (!) Kerasilk Repower Volume Foam Conditioner som med hjälp av elastin och keratin förstärker hårstråt och ger en direkt känsla av tjockare hår.

Steg 2: Blås in luft

Det viktigaste steget för att öka volymen är att lyfta rötterna från hårbotten och på så sätt ge en illusion av mer och tjockare hår. Det görs enklast genom att föna håret med huvudet upp och ner, efter att du applicerat en volymgivare som ger hållbarhet så som DS SIM Sensitive Volume Mousse som dessutom är parfymfri och passar känslig hårbotten bra.

Steg 3: Byt bena

Det enklaste knepet för att få omedelbar volym är att byta håll på din bena. Om du alltid bär håret på samma sätt vänjer sig håret vid den positionen, och om du byter till den motsatta sidan skapas naturligt extra höjd och volym.

Steg 4: Boosta rötterna

Torrschampo är ett måste för den som vill ha extra höjd på håret, och ger dessutom en nytvättad känsla även de dagar då man inte hinner tvätta och styla håret. Bangerhead Professional Fresh Me Up sprayas i rötterna och gnuggas mellan fingrarna för att lyfta hårstråna och absorbera extra olja och fett ur håret.

Steg 5: Tupéra mera

Lite klassisk tupering, eller back combing, är ett snabbt sätt att lyfta hela eller valda delar av håret. Dela upp håret i sektioner och kamma bakåt mot hårbotten för att skapa volym och släta sedan ut överhåret med en utslätande borste, som till exempel Kevin Murphy Smoothing.Brush. Toppa med lite hårspray för extra hållbarhet, och du är redo för vad som helst (utom möjligen spöregn!)

 

Shop the article

SIM Sensitive DS SIM Sensitive Volume Mousse (300ml)
SIM Sensitive DS Volume Mousse (300ml)

159 kr 199 kr Rek.pris 

0
Kevin Murphy Smoothing.Brush
Kevin Murphy Smoothing.Brush

399 kr 499 kr 499 kr Rek.pris 

0

Share