Sno stilen: Game of Thrones-flätorna alla vill ha just nu

Game of Thrones har inte bara tagit tv-topplistorna med storm, de intrikata flätfrisyrerna har även fått sin beskärda del av rampljuset. Med lite övning och dessa smarta knep snor du lätt stilen hemma.

Prep it

För att underlätta själva flätandet och få bättre hållbarhet är det viktigt att håret kan få ordentligt grepp. Om du har blankt eller gatt hår kan det därför vara bra att börja med en texturgivande produkt så som Oribe Dry Texturizing Spray.

Straight lines

För att få snygga och jämna benor behöver du en pinnkam, som denna från ghd Hair.  Du kan dessutom använda den smala delen av kammen för att plocka upp slingor av håret längst med vägen om du gör en inbakad fläta.

Mix it up

För den ultimata flätlooken som andas Game of Thrones är knepet att använda olika flättekniker. Lek dig fram med inbakade, utbakade eller fiskbensflätor i olika stora sektioner och växla mellan att fästa upp flätorna och att låta dem hänga för maximal variation. Youtube är din bästa vän för att få stenkoll på olika flättekniker – sök till exempel på dutch, french eller fishtail för mängder av tutorials och inspo.

Tie it down

För att fästa dina flätor krävs små snoddar, och inga sitter bättre än Blax som dessutom är genomskinliga och fastnar inte i håret. Linda en hårslinga runt fästet och sätt i en hårnål om du vill dölja tofsen helt.

Pump up the volume

När du är nöjd med själva flätstilen kan du pumpa upp volymen ordentligt genom att pudra hela flätan med ett volympuder så som Kevin Murphy Powder.Puff och sedan försiktigt separera den med fingrarna.

Seal the deal

När allt är på perfekt plats är det sista som behövs en snabb omgång med en hårspray med hård stadga, som till exempel Maria Nila Finishing Spray för att hålla dina flätor i schack hela dagen.

Shop the article

Maria Nila Finishing Spray
400ml 100ml
Y
Maria Nila Finishing Spray

fr. 139 kr fr. 129 kr Rek.pris 

4
Oribe Dry Texturizing Spray (300ml) Y
Oribe Dry Texturizing Spray (300ml)

399 kr 499 kr 409 kr Rek.pris 

19

Share