Slipp bära foundation: felfri hud utan makeup

Slipp bära foundation: felfri hud utan makeup

Ett flawless ansikte utan minsta gnutta foundation – låter det som en utopi? Inte om du följer dessa steg!

Squeaky clean

Grunden till all hudvård är ordentlig rengöring, och det gäller såklart framförallt om du är ute efter felfri hud. Satsa på en rengöring som får bort alla orenheter utan att torka ut huden då det kan leda till att huden producerar mer talg som skydd, vilket kan ge dig mer finnar.  Lumene Herkkä Soothing Cleansing Milk är både skonsam och djuprengörande. För extra effekt kan du använda en cloth för att torka bort alla rester av rengöring och smuts från ansiktet, som till exempel Silky Purifying Sponge Chief från Shiseido.

That extra something

För extra hjälp med dina problemområden kan det vara värt att investera i ett serum som jobbar med precis det du behöver. Så som återfuktning, lyster eller anti aging. Ett serum har mindre molekyler än din vanliga kräm och kan därför jobba mer på djupet med huden än din vanliga hudcrème. Clinique Smart Custom Repair Serum passar de flesta hudtyper och täcker in flera olika områden med samma produkt!

Tall drink of water

De allra flesta hudtyper behöver mängder av fukt för att visa sig från sin bästa sida, så satsa på en hudcrème som återfuktar ordentligt. Biotherm Aquasource Cream säger sig till exempel kunna hålla huden optimalt återfuktad med hjälp av Life Plankton och passar därför perfekt dagtid. Till natten finns det få crèmer som slår storsäljaren Clinique Turnaround Overnight för den som vill vakna med återfuktad och upp-plumpad hud.

Mask it

Någon gång i veckan är det bra att ta lite extra hand om huden med en ansiktsmask anpassad till ens hudtyp. För fet hy kan till exempel Pixi Glow Mud Mask göra underverk.  Följ upp med Pixi Glow Tonic för extra bra resultat, då den försiktigt exfolierar det yttersta hudlagret med milda syror vilket ger en strålande lyster.

Shop the article

Clinique Smart Custom-Repair Serum
30ml 50ml
Clinique Smart Custom-Repair Serum

fr. 572 kr fr. 715 kr fr. 615 kr Rek.pris 

3
Sensai Silky Purifying Sponge Chief
SENSAI Silky Purifying Sponge Chief

120 kr 120 kr Rek.pris 

3
Pixi Glow Mud Mask (45ml)
Pixi Glow Mud Mask (45ml)

223 kr 279 kr 279 kr Rek.pris 

0
Pixi Glow Tonic (250ml)
Pixi Glow Tonic (250ml)

239 kr 299 kr 299 kr Rek.pris 

26
Biotherm Aquasource Creme Normal/Combination Skin (50ml)

Share