Så här ser contouring-trenden ut 2017

Så här ser contouring-trenden ut 2017

Trots att trenden med knivskarp contouring à la Kylie Jenner sedan länge passerat sitt bäst före-datum är det inte dags att helt avfärda contouring. En uppdaterad variant, contouring 2.0 så att säga, ger ett vackert markerat ansikte som framhäver dina bästa drag.

Less is more

Med början i basen är det bäst att satsa på mindre täckande produkter som låter din egen hud få stråla igenom. Lumene CC Color Correcting Cream ger en jämnare yta utan att kamouflera din naturliga lyster, och är därför ett utmärkt val till grunden. Toppa gärna med ett puder som fixerar men inte ger en kakig look, så som NYX Professional Makeup Studio Finish Powder Translucent.


Soft around the edges

För att få själva contouringen att försiktigt markera dina drag, men ändå se jämn och naturlig ut även i vårens starka solstrålar är det viktigt att ligga relativt nära din foundationfärg både med den ljusare färgen som används för att lyfta fram partier, och den mörkare som används för att skapa djup. Utöver bra färgval är nyckeln till framgång att blenda produkterna ordentligt för att undvika skarpa kanter. Om du jobbar med puderbaserad contouring funkar en mjuk vinklad borste så som ZOEVA 127 Luxe Sheer Cheek utmärkt. Väljer du istället crèmebaserade produkter kan du istället testa ZOEVA 128 Cream Cheek för att skapa sömlösa övergångar.

Shine bright like a diamond

Folieblanka highlighters har de flesta med glädje lämnat bakom sig, men subtil lyster går aldrig ur tiden! Applicera en produkt som har finmalt skimmer så som bareMinerals Invisible Glow Highlighter med lätt hand över kindbenen, men skippa att highlighta näsryggen för ett mer naturligt resultat.

Shop the article

Lumene Cc Color Correcting Cream
Lumene Cc Color Correcting Cream

143 kr 179 kr

0
bareMinerals Invisible Glow Highlighter
Light To Fair Medium
bareMinerals Invisible Glow Highlighter

348 kr 435 kr

0

Share