Så här gör du en syrapeeling hemma - utan brännskador

Får tanken på en syrapeeling dig att associera till det där avsnittet av Sex and The City då Samantha får ansiktshuden flådd av starka kemikalier? Då är det dags att tänka om! Dagens syror är anpassade så att de enkelt kan användas hemma – utan risk för läskiga bieffekter.

Välj rätt produkt

Börja med att klura ut vilken typ av produkt just din hud behöver – våra hudtyper skiljer sig mycket åt och det bör därför valet av syra göra också. Generellt sett kan man säga att känsligare hudtyper ofta behöver mildare typer av AHA-syror. Är du helt novis kan du till exempel börja med Pixi Glow Tonic som innehåller glykolsyra men är mild nog att använda varje dag, perfekt för känsliga hudtyper. För grövre hudtyper med mer problem i form av acne och stora porer passar en BHA-syra så som Aloe BHA Skin Toner från Benton.

Trappa upp

När din hud vant sig vid dagliga milda syror kan det vara en god idé att testa på lite kraftfullare behandlingar någon gång per vecka. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask innehåller både AHA-syror och enzymer som tillsammans verkar för att jämna ut det översta hudlagret.

Skydda dig

Eftersom det yttersta hudlagret avlägsnas när du använder syror gör det också huden mer känslig för solens strålning. Undvik därför att använda syror precis innan en solsemester och skydda alltid huden med en ansikstcrème som innehåller SPF.  Dermalogica Oil Free Matte SPF 30 ger ett bra skydd och fungerar även under smink, då den ger en matt yta.

Shop the article

Benton Aloe Bha Skin Toner (200ml)
Benton Aloe Bha Skin Toner (200ml)

209 kr 280 kr Rek.pris 

23
Pixi Glow Tonic (250ml)
Pixi Glow Tonic (250ml)

209 kr 299 kr Rek.pris 

40
Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask (150ml)
Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask (150ml)

487 kr 695 kr Rek.pris 

14

Share