Så här fuskar du fram större ögon

Så här fuskar du fram större ögon

Är du också avundsjuk på de lyckostar som har välsignats med de där stora vackra ögonen? Misströsta inte  att sminka fram större ögon är inte svårt. Vi delar med oss av några enkla knep som kommer att göra din blick till den som alla trånar efter!

Lägg en bra bas

För att ha ett jämnt underlag att jobba med är det en god idé att grunda med en matt foundation eller mineralpuder, exempelvis klassikern bareMinerals Original SPF 15 Foundation som finns i en rad olika nyanser. Dutta sedan på en ögonprimer för att få skuggorna att fästa bra och hålla länge. Till exempel theBalms Put a Lid on It fungerar perfekt och håller ögonskuggan på sin plats hela dagen ut. 

Jobba med nyanser

Nu är det dags att lägga grundskuggan med en matt ljusbrun eller mellanbrun ögonskugga som du applicerar i globen och under ögat. Tona ut ordentligt och bygg på den ljusbruna färgen med en lite mörkare färg i ytterkanten av ögat, se även här till att tona ut kanterna. Gillar du att ha dina skuggor samlade är The Balm Nudetude ett perfekt alternativ då den innehåller 12 olika neutrala färgtoner som kan användas både till vardag och fest.

Ljusa upp

För att leda uppmärksamheten till ögonen lägger du sedan på en highlighter i form av en ljus eller cremevit skugga i ögonvrån, under högsta punkten av ögonbrynet och mitt på ögonlocket. Ett superbra knep om du tenderar att vara röd runt ögonen eller bara vill öppna upp ännu mer är att lägga på en vit eller hudfärgad kajal på vattenlinjen under ögat.

Rama in

Önskar du en mer markerad makeup inför höstens festligheter kan du i det här steget applicera en eyeliner från halva ögonlocket och utåt. Elizabeth Mott Smooth Shadow Creamy Eye Pencil är vattenfast och håller från morgon till kväll. Sista steget är såklart mascaran. It´s so Big Volumizing Mascara håller länge och ger dig blicken alla vill ha!

 

 

 

Shop the article

Elizabeth Mott Smooth Shadow Creamy Eye Pencil
Raven Pearl Penny
Elizabeth Mott Smooth Shadow Creamy Eye Pencil

70 kr 139 kr

7
theBalm Nudetude
theBalm Nudetude

399 kr

2
bareMinerals Original SPF 15 Foundation
Golden Beige 13 Neutral Medium 15 Golden Nude 16 Tan Nude 17 Golden Fair 04 Light 08
bareMinerals Original SPF 15 Foundation

275 kr 395 kr

7

Share