Så här du bär mörkt läppstift - utan fläckar på tänderna

Så här du bär mörkt läppstift - utan fläckar på tänderna

Vare sig du är ute efter en mer goth-chic look, eller strävar efter klassisk 20-talsglamour är mörkt läppstift ett statement som sällan går obemärkt förbi, men om det istället hamnar på tänderna kan effekten bli lite annan än den du önskar. Vi tipsar om knepen som får läppstiftet att hålla sig på plats hela dagen.

Primer

För att få ut maximal färgåtergivning och hållbarhet av läppstiftet är det bra att grunda med en primer. Elizabeth Arden Advanced Lip-Fix Cream ger en bra bas för stiftet och gör så att det inte flyter ut i de fina rynkorna omkring läppkonturen.

Line it in

För att skapa knivskarpa konturer och ett extra skydd mot läppstift som flyter ut är en läppenna i samma färg som stiftet till god hjälp. IsaDora Sculpting Lipliner är vattenfast, och den smarta utformningen gör att du inte behöver någon pennvässare.

Make it matte

Glansiga och glossiga stift i alla ära, men är du ute efter maximal hållbarhet är ett matt stift att föredra. MAC Cosmetics Lipstick Lustre ger sammetsjuka läppar och har riktigt bra täckning. Om du föredrar ett flytande stift är NYX Soft Matte Lip Cream en riktig budgetälskling som finns i mänger av olika färger att välja mellan.

Final touch

När läppstiftet väl har applicerats efter konstens alla regler och sitter perfekt på plats är det dags att ta fram ett gammalt veckotidningsknep för att hålla det borta från tänderna! Stoppa in ett finger i munnen, forma läpparna till ett ”o” och omslut fingret, som du sedan drar ut ur munnen. Möjligen får övningen dig att känna dig lite ekvivok, men detta enkla knep räddar dig från pinsamma läppstift-på-tänderna-missar eftersom den överflödiga färgen istället hamnar på ditt finger. Happy kissing!

Shop the article

Mac Cosmetics Lipstick Lustre
See Sheer Syrup Hug Me Plumful Capricious Cockney Patisserie Lady Bug Touch Midimauve Pretty Please Spice It Up! Politely Pink Sweetie Jubilee Lovelorn Lustering Giddy Fresh Brew Milan Mode Flamingo Highlights Gold Xixi
Y
MAC Cosmetics Lipstick Lustre

195 kr

0
NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream
NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream

fr. 43 kr fr. 85 kr

2

Share