Så här behåller du den nytvättade känslan i ditt hår LÄNGE

Så här behåller du den nytvättade känslan i ditt hår LÄNGE

Vem älskar inte nytvättat, perfekt fönat hår? Här är våra bästa knep för att behålla känslan av att du precis stigit ut från salongen efter en proffsföning – trots att du inte tvättat håret på flera dagar.

Ground work

Steg ett till ett nytvättat hår som håller längre är att vara noggrann och tvätta det ordentligt när du väl tvättar. Om du slarvar med tvätten är risken stor att gamla stylingrester och annat stannar kvar i håret vilket kan göra att det inte känns riktigt nytvättat ens när det är det. Råd bot på problemet genom att använda ett djuprengörande schampo så som Bumble & Bumble Sunday Shampoo en gång i veckan för att få en bra grund att jobba med. När du använder ett vanligt schampo bör du även schamponera håret två gånger och vara noggrann med att gnugga ordentligt för att få maximal mekanisk rengöring.

Happy ending

Även hur du avslutar din hårtvätt påverkar hur länge ditt hår känns rent och nytvättat. Med ett för tungt eller fett balsam för din hårtyp kan håret bli nedtyngt och se stripigt ut nästan direkt. Har du mycket tunt/fint hår är det viktigt att väöja ett lätt balsam så som till exempel Wella Professional Elements Light Renew Conditioner.

Style it right

För att behålla den nytvättade känslan kan det vara en bra idé att anpassa sin styling något. Satsa på att föna in ordentligt med volym i hårbotten och undvika tunga eller feta crèmer utan satsa på en volymgivande produkt så som Oribe Dry Texturizing Spray.

Fake it 'til you make it!

Även om grundarbetet är viktigt är såklart huvudspelaren när det kommer till att fuska fram en nytvättad look torrschampot. Satsa på en variant som absorberar överflödigt fett och som har en doft som för tankarna till nytvättat hår så som Bangerheads superpopulära Fresh Me Up. Applicera jämt i hela hårbotten/rötterna och gnugga in produkten ordentligt för bästa resultat. Du kan också applicera rikligt innan du går och lägger dig för att vakna upp till hår som magiskt känns mer tvättat efter natten.

Shop the article

Bumble and bumble Sunday Shampoo (250ml)
Bumble and bumble Sunday Shampoo (250ml)

220 kr 275 kr 349 kr Rek.pris 

0
Oribe Dry Texturizing Spray (300ml)
Oribe Dry Texturizing Spray (300ml)

399 kr 499 kr 409 kr Rek.pris 

20
Bangerhead Fresh Me Up (250ml)
Bangerhead Fresh Me Up (250ml)

52 kr 69 kr Rek.pris 

43

Share