Rebecca & Fiona

Rebecca & Fiona

"Vår stylist bleker helst vårt hår med klorin"

Bangerhead fick en pratstund med dj-duon Rebecca och Fiona och ställde frågorna ingen egentligen behöver svar på.

Vad händer?

Vi är tillbaka en snabbis i Sverige efter en och en halv månad på turné i USA, Norge och Kanada. Och så var vi i Hamburg och gjorde vår första Tysklandsspelning på jättelänge. Superkul. Men vi åker imorgon.

Åker ni private jet?

Nej nej! Vi åker typ SAS Economy. Fiona Rebecca

Va? Åker inte alla DJ:s privatjet?

Haha, nej det är ju typ bara Avicii och Afrojack som gör det så att de hinner mellan städer och spelningar samma dag. Jag tror att vissa DJ:s gör det trots att de går back på det bara för att det är fett, men det man kan göra är ju att deala till sig med klubben så att de betalar för den.

Vad står på er rider då?

Skön fråga! Vi har en extremt soft rider, men den är gjord för USA, så i Norge blev de sjukt stressade av att de inte hittade vårt godis. Men vi har en back öl, helst lokal lager för att det är kul. Vi har bytt vodkan till gin, för man blir så sjukt trött på det. Det är sjukt bra att ha Hendricks och bra tonic, men det räcker ju med taskig tonic och då faller ju hela ridern. Sen har vi bra popcorn, sura godisar och kokosvatten. Typ det.

Stylisten då?

Han får en flaska vitt vin. Rebecca Fiona

Dricker ni allt det här?

Vi är inte alkoholister. Vi skadar inte folk eller oss själva. Vi spelar skivor.

Hur länge har ni jobbat med er stylist Tommy X?

Han har varit med sedan starten. Vi började experimentera, och sedan hade Tommy en klubb där det var rätt extrem klädsel. Så vi har haft samma stil, både mer och mindre extrem ända sedan 2010. Då började vi med höga buffaloskor och allt det.

Hur många meter buffalosulor uppskattar ni att ni äger?

Mellan två och tre meter.

Har ni några skönhetsproblem?

Våra hår är helt sönderblekta, om vi börjar där. Vi byter ju hårfärg jämt så då måste vi bleka för att få till det. Vi hade jättefina välmående hår tidigare, men nu kan man tro att vi har cancer. Det mesta är extensions. Vår stylist vill ju helst köra klorin och vatten, så det kan ju ha med saken att göra.

Har ni gått över gränsen i er look?

Vi har väl gjort epic fails, men inte för att vi varit extrema. Tvärtom, utan för att vi vara schyssta och haft på oss någonting. I Asien ville de att vi skulle vara änglar på någon klubb och då hade de sytt upp värsta dräkterna som såg helt katastrof ut, men vi fick så dåligt samvete att vi tog på oss dem, tog några bilder så att de blev glada. Sen bytte vi om till våra egna kläder.

Var står ni om vi ser till dagens normer för hur kvinnor förväntas se ut?

Vi står utanför allt det där. Vi har vårt eget universum och där spelar inte normer någon roll.


Bangerhead Professional Fresh Me Up!

Asbra. Vi har aldrig den tid vi borde ha för att fräscha till håret, så ett torrschampo som fräschar upp är alltid en lifesaver.

Pureology Perfect 4 Platinum Miracle Filler Treatment

Vi har blekt sönder våra hår, så när vi reser måste vi ge massor med fukt. Den här inpackningen kapslar in fukten och ger protein till håret och det behöver vi alltid som vi håller på med blekningar och annat.

Kerastase Bain de Force

Tidigare har vi använt Alterna Caviar som är en grym produkt, men vi har fått höra att man ska variera produkter så att håret inte alltid får in samma proteiner. Detta schampo har massa proteiner som är minst lika bra.

Redken Forceful 23

Vi är helt hookade på hårspray. Det måste hålla genom spelningarna och får inte tynga ner och vara blöt.

Moroccanoil Treatment

När håret är torrt och trist så använder vi hårolja. Grymt att väcka håret till liv med.

Shop the article

Share