Perfekt hemmapedikyr: så här gör du

Perfekt hemmapedikyr: så här gör du

Det finns få saker som känns så lyxiga som att unna sig en pedikyr på salong, men om kassan eller tiden tryter går det att få minst lika bra resultat hemma – vi visar hur.

Set the scene

För extra lyxkänsla och för att komma i rätt stämning – sätt på din favoritmusik och tänd ett doftljus. Rituals Sakura Scented Candle ger den perfekta spa-känslan på nolltid!

Bare it

Innan du sätter igång är det viktigt att ta bort alla gamla nagellacksrester. Använd en nagellacksborttagning utan aceton som till exempel Isadora Nail Polish Remover för att inte skada eller torka ut naglarna. Klipp och fila sedan tånaglarna i önskad form.

Ground work

För att mjuka upp huden på fötterna kan du placera dem i ett hett fotbad tillsammans med len mjukgörande badprodukt, så som The Organic Pharmacy Cleopatra’s Milk Bath. När badet har fått verka kan du försiktigt fila fötterna med en fotfil för att få bort förhårdnar eller torr hud. Avsluta med att torka fötterna helt torra och smörj in dem med en återfuktande fotkräm så som Weleda Foot Balm.

Splash of colour

Grunda dina tånaglar med ett bra baslack som till exempel OPI Base Coat, och måla därefter två lager av ditt favoritlack. Till sommaren passar knalliga färger som korall, turkos och kanariegul perfekt till solbruna fötter.

Top it of

För att få maximal hållbarhet av din hemmapedikyr bör du toppa tånaglarna med ett överlack. Välj gärna ett som ger extra glans och snabbare torktid som Seche Vite Top Coat.

Shop the article

Seche Vite
Seche Vite

109 kr 159 kr Rek.pris 

12
The Organic Pharmacy Cleopatra Milk Bath
The Organic Pharmacy Cleopatra Milk Bath

396 kr 565 kr Rek.pris 

0
EKO
OPI Natural Nail Base Coat
OPI Natural Nail Base Coat

147 kr 184 kr Rek.pris 

1
Rituals The Ritual of Sakura Scented Candle (290g)
Rituals The Ritual of Sakura Scented Candle (290g)

172 kr 215 kr 215 kr Rek.pris 

2
IsaDora Gentle Nailpolish Remover (100ml)

Share