Party hard, conceal harder

Party hard, conceal harder

Halloween-fest, företagets jultfest och härlig middag i höstmörkret hör till säsongen men kan dock lämna sina spår och resultera i att ett lite mindre piggt ansikte tittar tillbaka i spegeln sedan när det väl är dags att kicka igång vardagen. Som tur finns det en hel del man kan göra för att fuska till sig en mer utvilad look. Läs våra concealer-knep, lär dig att trolla bort alla trötthetstecken och njut av en pigg och klar blick!

Know your skin                          

Det första du ska tänka på när du väljer en concealer är din hudtyp! För att undvika ett kakigt resultat som lägger sig i linjer är det viktigt att välja en produkt som passar just din hy. Tjocka och krämiga concealers brukar fungera bra för dem med lite oljigare hy medan flytande concealers gör sig bra på torr hy. Prova till exempel Clarins mjuka och härligt krämiga Concealer Stick för att trolla bort mörka ringar på fet hy och Cliniques flytande Airbrush Concealer vars ljusreflekterande partiklar ljusar upp alla skuggor på torr hy.

Hide right

Pigmentet varierar litet beroende på hudområdet. De flesta av oss har till exempel blåaktiga toner under ögonen eller röda partier och ytliga blodkärl runt näsan. Dessa små missfärgningar kan neutraliseras med hjälp av komplementfärger och du kan därför behöva flera olika concealernyanser för att få bästa möjliga resultat. Använd rosa och orangea nyanser samt persikofärger för att neutralisera mörka ringar under ögonen, gula nyanser för att dölja mörka pigmentfläckar och grönaktiga färger för att trolla bort blemmorna. Att gå runt med ett helt arsenal av olika concealers kanske inte känns supersmidigt men som tur finns det concealerpaletter som löser detta problem! Prova till exempels IsaDoras CC-Concealer -palette som korrigerar både blå och röda nyanser! En kompakt palett som du bär lätt i handväskan!

Back to basics

För att säkerställa att din concealer håller sig på sin plats och inte lägger sig i porerna och linjerna är det viktigt att lägga fokus på en bra bas. Börja med att återfukta ansiktet med en hudkräm som passar din hudtyp och använd härnäst en primer. Prova till exempel Pixis Flawless & Poreless Primer som inte bara får din makeup att hålla längre utan även trollar bort dina porer. Lägg in sedan din foundation och applicera concealern först efter det. På så sätt ser du hur väl din foundation täcker, kan använda mindre produkter och får ett mycket snyggare och naturligare resultat! Som bonus kommer din concealer även att hålla längre! Avsluta med att pudra ansiktet lätt med ett transparent puder!

 The triangle trick

Om du inte redan har hört om the Triangle Trick, är det hög tid att bekanta dig med det! Detta lilla trick kommer nämligen att göra underverk för ditt ansikte! De flesta av oss är vana vid att dutta concealern precis under ögat. Vill du ljusa upp hela ansiktet bör du dock tänka om. Rita istället en concealer-triangel under båda ögonen. Använd sedan en BeautyBlender eller en concealer-borste för att pressa in concealern i huden. Var försiktig då huden kring ögonen är ömtålig. Concealer-trianglarna gör att att mittenpartierna i ditt ansikte ljusas upp och du får en härligt pigg och ungdomlig look!

 

Shop the article

Clinique Airbrush Concealer (1,5ml)
Clinique Airbrush Concealer (1,5ml)

184 kr 245 kr 220 kr Rek.pris 

0
Pixi Flawless & Poreless Primer
Pixi Flawless & Poreless Primer

369 kr 369 kr Rek.pris 

0
IsaDora CC Concealer
30 32
IsaDora CC Concealer

159 kr 159 kr Rek.pris 

1

Share