Kan du de hetaste Insta-trenderna?

Det är ingen hemlighet att sociala medier så som Instagram och YouTube tagit över de glossiga månadsmagazinens roll som trendskapare och inspiration, och det gäller i högsta grad när det kommer till make up. Under 2016 var det knappast någon beautygeek som missade lavendelfärgat hår, ombrébryn eller chrome-naglar. Men vad gäller i år? Vi har kastat oss in i Instagram-djungeln och vaskat fram de hetaste trenderna just nu.

Soap brows

Tvål i ögonbrynen låter kanske som galenskaper, men hear us out för denna teknik som använts i Hollywood sedan urminnes tider kommer att revolutionera dina bryn! Doppa en ren spoolie-borste i vatten och gnid den sedan mot en hård tvål för att bilda en paste – det ska bli kletigt snarare än löddrigt – och borsta sedan dina bryn uppåt och utåt med tvålpastan. Tvålen sparerar stråna och får dina bryn att verka fylligare och mer välmarkerade, men när tvålen har torkat kan du med fördel försiktigt fulla i dem med en ögonbryns gel och pensel. NYX Pro Dual Brow Brush har både en spoolie-del och en snedställd pensel som kan användas tillsammans med en till exempel Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade för att fylla i dina soap brows till perfektion.

Baking

Baking, eller cooking, är en teknik där ett löst puder får smälta samman med din concealer under ögonen för att skapa en perfekt airbrushad look. Applicera en täckande concealer, som till exempel Double Wear Stay-In-Place Concealer under hela ögat i en triangelform ned mot näsvingarna och ut mot tinningarna. Täck därefter concealern med ett rikligt lager löst puder med hjälp av en puderpuff eller beauty blender. Shiseido Translucent Loose Powder är silkigt lent och finmalt och passar därför utmärkt till ändamålet. Låt sedan pudret sitta i 10 minuter medan du gör något annat (kanske testar några av de andra trenderna på listan?) för att låta produkterna förena sig med varandra. Använd sedan en ren och fluffig borste för att svepa bort överblivet puder och njut av en concealer som håller sig på plats hela dagen.

Glossy lids

Som en motvikt till den senaste tidens perfekta eyeliners och knivskarpa cut crease-sminkningar kommer nu de glossiga ögonlocken. Grunda med din favoritögonskugga och använd sedan fingrarna och dutta på en glansig produkt över. Till vardags ger Elizabeth Arden Eight Hour Cream en snygg look, medan Crystal Clear Lip Gloss från samma märke ger megaglans till festliga tillfällen. Tänk på att ta med dig produkten ut eftersom den hala formulan kan behöva bättras på under dagen/kvällen för optimal lyster.

Shop the article

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant (50ml) Y
NYX Professional Makeup Pro Dual Brow Brush
NYX Professional Makeup Pro Dual Brow Brush

95 kr 119 kr 119 kr Rek.pris 

1
Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade
Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade

fr. 212 kr fr. 265 kr fr. 219 kr Rek.pris 

37
Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Concealer Medium 3C

Share