K-Beauty for beginners

K-Beauty for beginners

Minimalism i all ära men ibland är det faktiskt så att more is more. Fokuset på K-Beauty, eller koreansk skönhet, ligger på strävan efter inget mindre än perfekt hy och inga vägar är för långa i denna jakt! Att ta sig in till en värld av bland annat splash masks, essence, pressade serum och snigelkrämer känns kanske lite krångligt till en början men är definitivt värt att prova. Du kommer att se en skillnad – vi lovar! Läs våra K-Beauty-tips så lär du dig använda de senaste innovationerna som ger dig perfekt hy!

Vad är K-Beauty egentligen?

De flesta av oss har redan hunnit testa K-Beauty, eller åtminstone K-Beauty-inspirerade produkter, utan att veta om det. Till exempel sheet masks, BB-creams och cushion foundations som redan hunnit bli en oskiljaktig del av mångas vardag är faktiskt koreanska skönhetsinnovationer. K-Beauty är dock mycket mer en bara en rad enstaka produkter. Grundtanken är att ha en holistisk inställning till hudvård istället för att hitta på snabblösningar som döljer problemen. Tänk dig så här: vill du hellre använda din tid på att dölja blemmorna med en concealer eller känns det mer värt att försöka förebygga uppkomsten av dem helt och hållet? That’s what we thought.

Varför 10-stegsrutin?

Rengöring och hudkräm – klappat och klart? Medan vi här i Sverige har precis lärt oss att lägga till ett serum till våra dagliga rutiner, har hudvårdsentusiasterna i Korea tagit det hela snäppet längre. Den mest traditionella koreanska hudvårdsrutinen innefattar tio steg. Det kanske låter mycket men 10-stegsrutinen är framtagen för att täcka alla dina hudbehov. De flesta av oss använder även makeup och andra skönhetsprodukter i flera olika steg. Då är det plötsligt inte så konstigt att även rengöringen kräver flera steg!

10-stegsrutin – hur går jag till väga?

Tiostegsrutinen startar med en så kallad dubbelrengöring. Du använder först en oljebaserad rengöring som tar bort både smuts och sminkrester och avslutar med en vattenbaserad rengöring som tar bort all kvarstående smuts. Härnäst är det dags att exfoliera bort alla döda hudceller. Detta steg görs med fördel ett par gånger i veckan så behåller huden sin vackra lyster. Efter rengöringen och peelingen ska hudens pH-balans återställas. Det gör du enkelt med hjälp av en toner. Förutom att återställa pH-balansen förbereder tonern huden för nästkommande produkter.

Steg 5 är där den koreanska ritualen blir rolig på riktigt! Nu är det nämligen dags för en essence som är som en hybrid mellan toner och serum. Syftet med en essence är att främja hudens förmåga att återhämta sig. Efter du försiktigt klappat in essencen i din hy är det dags att klappa in ett serum. Välj ett serum som matchar just dina hudbehov: du kan välja allt från lystergivande serum till serum med anti-age egenskaper.

Efter serum är det dags för steg 7 där vi börjar närma oss den koreanska hudvårdens sanna själ. Att ta tid för sig själv och uppskatta själva processen av att göra något bara för sig själv. Ge din hud en ordentlig fuktboost med hjälp av en sheet mask och låt den påverka i ca 20 minuter. Vi rekommenderar att du gör detta cirka två gånger i veckan men ingen maxgräsn finns. Har du tid och lust kan du använda en sheet mask varje dag!

En ordentligt återfuktad hy har en vacker glöd så dessa sista faserna i din hudvårdsrutin vill du verkligen inte missa. Fortsätt med återfuktning i form av en ögonkräm. Tänk på att klappa in den väldigt försiktigt och forsätt sedan med din dag- eller nattkräm. Den tionde stegen glömmer vi här i Norden lätt under den mörka vintertiden men man borde egentligen använda ett UV-skydd varje dag. Solkräm skyddar din hy mot skador som UV-strålarna orsakar och är ditt bästa vapen mot ålderstecken! Välj en solkräm som är avsedd för ansiktet så slipper du tilltäppta porer och maximerar fördelarna av din hudvårdsrutin!

Hur startar jag med K-Beauty?

Man kan självklart vara så ambitiös med sin rutin som man vill. Anamma hela tiostegsrutinen eller välj de delar som passar dig och din hy bäst. Till en början räcker det kanske med att börja med dubbelrengöring eller lägga till en essence eller en härlig sheet mask till din rutin. Lägg till produkter i din egen takt och känn efter vad som funkar för dig! Men tänk på detta: K-Beauty är beroendeframkallande! Så fort du ser resultat kommer du att vilja nörda ner dig ännu mer och vips så hittar du dig själv på jakt efter en större badrumshylla! You have been warned!

 

Shop the article

Share