How to: så fixar du den perfekta kalla blonda nyansen

How to: så fixar du den perfekta kalla blonda nyansen

Med Noora från Skam som främsta förfigur har det isblonda håret fått en ordentlig uppsving som vårens trendfärg nummer ett. Allra snyggast är det såklart när du kommer direkt från frisören, men det finns en del knep för att hålla din blonda kalufs iskall mellan frisörbesöken.

Cold as ice

Om du är ute efter en kall/isig ton i håret gäller det att hålla varma pigment borta. Det betyder att gula och röda reflexer måste bannlysas och det görs enklast med hjälp av dess motsatsfärger – lila och blått. När du besöker frisören får du troligen en toning av denna för att uppnå rätt nyans men allt efter att den tvättas ur kan mer gyllene toner dyka upp. Det enklaste sättet att själv hålla de oönskade pigmenten på avstånd är att satsa på ett riktigt bra silverschampo som kan användas vid varje eller varannan hårtvätt efter behov. Fudge Clean Blonde är en av de mest effektiva hemmaprodukterna, och den intensivt lila pigmenteringen trollar snabbt bort minsta gyllene lyster.  Är du kall i dig själv kan du istället välja ett något mindre pigmenterat schampo så som Kevin Murphy Blonde Angel Wash.

Long lasting love

Om du vill ha lite mer bestående resultat kan du med fördel välja en toning för hemmabruk med kalla pigment. Goldwell Soft Color 10BS har en beige/silvrig ton och eftersom den kommer i mousseform är den superenkel att använda.

Words of warning

Om du har väldigt poröst hår, till exempel efter många upprepade blekningar, kan vissa produkter med mycket lila färgpigment ibland fast lite extra bra och ge en lila ton på de allra ljusaste ställena. Supersnyggt med lavendelhår tycker vi, men om det inte är looken du är ute efter kan du istället satsa på en inpackning med mjukare lila ton. Maria Nila Colour Refresh 0.20 Pearl fräschar upp även porösa blonda hår och gör dem perfekt iskalla. Dessutom är den vårdande och lämnar håret mjukt och lättarbetat som bonus.

 

Shop the article

Fudge Clean Blonde Conditioner
300ml 1000ml
Fudge Clean Blonde Conditioner

fr. 187 kr fr. 220 kr

0

Share